Educació

Educació

L’institut escola de Verges, a un pas de concretar-se

Els serveis territorials d’Ensenyament ja disposen de tota la documentació per construir l’institut escola de Verges. L’alcaldessa, Diana Canals, explica que “ara, només cal que la Generalitat la verifiqui” perquè “l’institut escola, que el Departament considera prioritari, iniciï els tràmits per a la construcció”. Canals es va reunir, fa uns dies, amb el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Adam Manyé, i va aprofitar per reclamar una zona d’ombra on hi ha els barracons de secundària, ja que, actualment, només hi ha una zona de 12 m per a 200 alumnes. De moment, es procedirà a fer una memòria valorada i el Departament s’ha compromès a buscar la manera de finançar-ho.

El nou edifici ha d’albergar l’alumnat d’infantil i de primària; ara, aquestes classes es fan a l’edifici del carrer Defora, al centre de la població, i l’alumnat de secundària està als barracons situats darrere el camp de futbol.

L’institut escola de Verges agrupa alumnat de primària de nou pobles: Verges, la Tallada, Garrigoles, Jafre, Colomers, Ultramort, Parlavà, Foixà i Rupià. A secundària, s’hi incorpora l’alumnat d’Albons i Bellcaire, que ja disposen d’escola d’infantil i primària a les seves poblacions.

El tràmit del POUM

L’aprovació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Verges ha estat clau, perquè ha permès requalificar els terrenys on ha d’anar el nou edifici i ha facilitat preparar la documentació que la Generalitat requereix per poder assignar la licitació del projecte de construcció, que és el primer tràmit per desencallar el projecte.

L’any 2011, la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Verges van acordar iniciar les classes de secundària a Verges, per descongestionar els centres de la Bisbal i Torroella, amb el compromís de construir un nou edifici en set anys. N’han passats més de dotze i aquesta construcció encara es troba en tràmits preliminars. L’any 2017, les famílies van obrir les reivindicacions per reclamar el nou edifici pel mal estat en què es troba l’edifici de primària i la massificació d’alumnat, que obligava fins i tot a fer classe al passadís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins