Educació

llengua

Compromís unànime amb la llengua de la Xarxa Vives d’Universitats

Les 22 universitats dels territoris que comparteixen l’idioma aproven la Carta Universitària de la Llengua per donar impuls a l’ús del català en totes les àrees de cada centre

La Xarxa Vives d’Universitats (XVU) que integra 22 centres de Catalunya, el País Valencià, les Illes, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya, ha aprovat avui la Carta Universitària de la Llengua per tal de donar impuls a l’ús del català. El document vol ser una eina conjunta per promoure l’ús de la llengua en l’àmbit institucional, la gestió, la docència, la recerca, la publicació i la comunicació d’aquestes institucions que coordina la xarxa. ACN explica que la carta s’ha aprovat per unanimitat dels 22 rectors en la sessió plenària ordinària del Consell General de la XVU que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana.

En un comunitat el Consell General considera el document “un pas decidit” per permetre l’avanç social de la llengua pròpia a la universitat. S’hi estableix un marc per al seguiment de la política lingüística a través de principis, recomanacions i indicadors tenint en compte el marc legal de cada territori del domini lingüístic. Per exemple, es pretén garantir un equilibri “raonable” entre el català i les altres llengües d’ús institucional en els màsters i els doctorats i que s’incrementi l’ús del català en la docència de graus i màsters professionalitzadors.

També recomana incentius econòmics a la redacció en català de les tesis doctorals i els treballs de fi de grau o màster, així com potenciar l’acollida lingüística i cultural de l’alumnat de mobilitat entrant o del professorat visitant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA