Educació

Pressió de les AMPA per la gestió del menjador escolar

Demanen a Educació “claredat” i que “no es posi de perfil” sobre el conflicte que mantenen amb els consells comarcals

Acció conjunta d’entrar un document al registre dels serveis territorials

Acció conjunta ahir de la Coordinadora d’AMPA i AFA de Catalunya per la gestió dels menjadors escolars. Consistia a entrar, sigui de forma presencial o de manera telemàtica, al registre dels serveis territorials d’Educació un document conjunt en què manifesten una vegada més la voluntat de participar activament en la gestió del servei de menjador escolar. En el text demanen “claredat” al Departament d’Educació sobre la seva posició respecte als conflictes continuats entre AMPA i AFA i alguns consells comarcals pel que fa als convenis del model de gestió dels menjadors escolars. En els punts que s’inclouen en el document registrat es destaca la demanda d’una reunió amb la direcció territorial d’Educació per saber la seva posició.

El portaveu de la coordinadora del Gironès d’AMPA i AFA, Xavier Villarreal, va explicar que insten el departament que, “com a titulars de la competència dels menjadors escolars, es posicionin i escullin el model que volen; és a dir, amb la participació directa o indirecta de les AMPA o bé el model de licitació de gran paquet dels consells comarcals que posen al davant criteris més empresarials i no criteris de proximitat i qualitat del servei que és el que sempre defensem”, va assenyalar. Villarreal va manifestar que pretenen “recuperar el feedback, la interlocució”. En el document registrat ahir als serveis territorials, s’assenyala que el col·lectiu d’AMPA i AFA està rebent pressions d’alguns consells comarcals per no continuar amb els actuals models de gestió a les escoles públiques del territori. També es recorda que mentre no se sàpiga la posició del departament i les mesures en matèria de menjadors escolars, el col·lectiu “no signarà cap proposta dels consells comarcals que ho demanin”.

Villarreal va explicar que els consells comarcals “han intensificat les seves pressions forçant AMPA i AFA a signar documents en qüestió de dies”. Les AMPA i AFA defensen que el millor model de gestió del menjador escolar és el que compta amb la seva participació de forma activa. “No hi ha ningú que vetlli millor per la mainada que els propis pares i mares”, rebla Villarreal. No és la primera acció d’aquest tipus que duen a terme. El març del 2020 van entrar al registre dels consells comarcals un escrit en què demanaven la gestió del menjador escolar.

LA FRASE

Demanen al departament que, com a titulars de la competència, es posicionin
Xavier Villarreal
PORTAVEU DE LA COORDINADORA d’AMPA i AFA DEL GIRONÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA