Educació

El col·legi Sant Josep de Sant Hilari passa a la pública

El centre, fins ara concertat, ho demanava des de feia anys per poder garantir la seva viabilitat econòmica

És el primer cas a la demarcació de Girona d’integració a la xarxa de la Generalitat

El curs vinent el col·legi Sant Josep de Sant Hilari Sacalm, fins ara concertat, estarà integrat a la xarxa pública. El centre, amb uns 250 alumnes d’entre I3 i quart d’ESO, esdevindrà un institut escola amb els mateixos docents d’ara, que passaran a dependre d’Educació com a personal laboral, i amb matrícula gratuïta. La despesa de funcionament anirà a càrrec de l’Ajuntament. El mateix titular del departament, Josep González-Cambray, es va reunir ahir a Sant Hilari amb la comunitat educativa del Sant Josep i representants de l’Ajuntament per concretar el canvi, negociat els darrers mesos.

Supervivència

La notícia va ser rebuda amb satisfacció tant pels docents com pel col·lectiu titular del col·legi, l’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm (APFSHS), ja que el departament havia retirat el concert per a 3r d’ESO (perquè no hi havia prou alumnes), un fet que els abocava al tancament del centre, segons havien dit. Pel que resta d’aquest curs hi ha el compromís d’Educació de trobar una solució.

“Han estat uns anys en què ho hem demanat reiteradament i al final se’ns ha concedit; hem trobat una solució no només per a la nostra escola, sinó per al nostre poble; ja no ens ho miràvem només com a cosa nostra, sinó que realment se’n sentia molt perjudicat el teixit educatiu de tot el municipi”, va manifestar el portaveu de les famílies, David Ruiz Bassó. “Li he dit al conseller, a porta tancada, que ho podien haver fet abans i no haguéssim patit tant”, hi va afegir rient. Amb el canvi de titularitat, l’APFSHS no es dissoldrà, sinó que continuarà com a AFA del Sant Josep. “Avui el que es fa és solucionar un problema que teníem com a poble”, va indicar l’alcalde, Joan Ramon Veciana, que va destacar el fet que, amb la integració del Sant Josep, a partir d’ara totes les places dels centres d’ensenyament de Sant Hilari (un miler, repartides en una escola, un institut i el futur institut escola)) seran públiques.

El primer de Girona

Aquesta és la primera integració d’un centre concertat de la demarcació de Girona a la xarxa pública des que el 2019 es va aprovar el decret que ho fa possible (a tot Catalunya n’hi ha hagut 14). El canvi –va subratllar el conseller González-Cambray– s’emmarca en la voluntat de la Generalitat d’anar incrementant les places de la xarxa pública, junt amb la rebaixa de les ràtios.

Les escoles cristianes

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha criticat la retirada del concert a l’escola de Sant Josep, segons l’ACN. La fundació considera que la mesura ha fet “desaparèixer” una altra iniciativa social i demanen al departament “mesures” per tal que això no afecti l’alumnat ni les seves famílies.

LES FRASES

Dies com avui donen sentit al fet de ser conseller
Josep González-Cambray
CONSELLER D’EDUCACIÓ
Hem trobat una solució no només per a la nostra escola, sinó per al nostre poble
David Ruiz Bassó
PORTavEU DE L’APFSHS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona