Educació

Alumnes a casa o reubicats a Maçanet i a la Bisbal

Els de l’escola Sant Jordi del municipi selvatà estan esperant que arreglin les destrosses a la coberta

Als del Joan Margarit i IES empordanès, se’ls ha reubicat per refer l’edifici de la pedregada

Alguns grups d’alumnes de dues escoles de les comarques gironines no han pogut iniciar el curs a les aules a causa dels desperfectes causats pel temporal de pluja i pedra dels últims dies. Es tracta de l’escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva i d’alguns grups de l’escola Joan Margarit i de l’institut de la Bisbal d’Empordà.

En el cas de l’escola Sant Jordi, les fortes pluges i la pedregada de divendres passat van causar importants destrosses a la coberta. El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Maçanet de la Selva han anunciat que ja estan treballant per arreglar els desperfectes amb la màxima celeritat i que, si no hi ha més entrebancs, els treballs s’haurien d’enllestits al llarg d’aquesta setmana. Ahir, la direcció del centre va suprimir la primera jornada lectiva d’educació infantil i els alumnes de primària van fer classe al pati. Avui, però, s’han hagut de quedar a casa.

En el cas de la Bisbal d’Empordà, els centres educatius d’infantil, primària i secundària, que comparteixen espai en un mateix complex de quatre edificis, han estat també afectats pel temporal de dimarts passat, amb una pedregada excepcional, especialment un d’aquests edificis, fet que ha obligat a buscar alternatives per a diversos grups d’alumnes.

En concret, quasi dos-cents infants de cinc grups del cicle d’infantil de l’escola Joan Margarit es van haver de reubicar en un altre espai del mateix complex. A més, s’està treballant per reubicar en un altre edifici municipal els quatre grups de cicles formatius de formació professional de l’INS la Bisbal. Per altra banda i en relació amb el mateix centre, el menjador escolar també s’ha hagut de traslladar i, en aquest cas, com en el dels alumnes d’infantil, se situarà dins del mateix complex educatiu.

Monitors a Breda

A l’escola Montseny de Breda, els problemes no s’han registrat a l’edifici, sinó en el servei de monitors per a les activitats de lleure de les tardes. Les famílies han denunciat que hi ha només dos monitors per atendre un centenar de nens i nenes. De fet, es va informar els pares que hi hauria un segon monitor ahir mateix. A més, la direcció va fer arribar a totes les famílies una circular en què es demanava que només utilitzés el servei del lleure de les tardes qui més ho necessités, en espera de la contractació de més monitors.

La manca de monitors a l’escola Montseny és la incidència més rellevant quant al servei de lleure de les tardes a tota la demarcació de Girona. El director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé, va afirmar que les tardes estan cobertes a la majoria de centres docents de la demarcació de Girona i que les incidències en aquest àmbit el primer dia del curs escolar van ser puntuals en escoles que, com la de Breda, no tenien tots els monitors que calia. Manyé va remarcar que estan treballant per garantir que tots els infants puguin accedir a les activitats de lleure.

Reactivació de rutes del transport escolar al Ripollès

Coincidint amb l’inici del curs, el Consell del Ripollès ha reactivat dues línies del transport escolar fins ara inactives per la manca d’alumnes. Es tracta de la que porta els alumnes d’Ogassa a l’institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, i la que trasllada els de Queralbs fins al també institut escola Vall de Ribes. En aquest últim cas, la reactivació de la ruta ha permès recuperar la parada del nucli de Batet, al municipi de Ribes de Freser. Les setze rutes del servei de transport escolar del Ripollès donen servei a un total de 364 alumnes, 292 dels quals en rutes interurbanes i 72 en rutes urbanes. En el cas de la Cerdanya, les rutes són 11, fins a les escoles Mare de Déu de Talló de Bellver, Bac de Cerdanya d’Alp, Santa Coloma de Ger, Meranges i Isòvol, Alfons I, Llums del Nord, Vedruna i l’institut Pere Borrell de Puigcerdà. A Olot, alguns dels centres han optat per mantenir algunes mesures implantades durant la covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona