Educació

Cambray considera la resolució del TSJC una “victòria” perquè referma el model d’escola en català

El conseller considera que el tribunal “constata la impossibilitat d’aplicar percentatges en els aprenentatges a les aules”

Recorda que les dues lleis aprovades al Parlament tenen dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries que en validen la constitucionalitat

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha celebrat aquest dilluns la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que constata la impossibilitat d’aplicar la sentència del 25% de castellà. “Celebrem que el TSJC admeti i constati la impossibilitat d’aplicar percentatges en els aprenentatges a les aules”. En una compareixença davant els mitjans de comunicació, el conseller d’Educació ha considerat la providència feta pública aquest dilluns pel tribunal “una primera victòria” perquè evidencia que a les “aules del país no aplicarem el 25% de castellà”. Cambray ha recordat queles dues lleis del català tenen dos dictamens avalats pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE)que el que fan és validar que les dues lleis són constitucionals.

Segons Cambray, el TSC “el que fa és refermar el model d’escola en català i això ha passat gràcies la gran feina que s’ha fet des dels diferents grans àmbits del país”. També ha volgut enviar un “agraïment als grups parlamentaris que van fer possible, des del 80% del consens polític, una aprovació d’una llei que tractava l’aprenentatge de llengües des de l’exclusivitat pedagògica, un agraïment a les entitats i als metres, al consell lingüístic assessor. Hem aconseguit refermar el model d’escola catalana”.

De cara al curs que ve, Cambray ha reiterat “màxima tranquil·litat” a les escoles, assegurant que es començarà el pròxim curs “sense cap novetat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona