Educació

Universitats farà una prova pilot per escollir la llengua dels exàmens de les PAU amb un QR o el Bluetooth

Es farà un testeig de les dues tecnologies aquest dijous a la tarda a la Facultat de Matemàtiques de la UPC

Es vol conèixer si aquestes opcions, que mantene l’anonimat, milloren la tria a través d’un formulari en paper utilitzat en la selectivitat d’aquest any

Una de les novetats de les proves de selectivitat d’aquest any és el formulari anònim per escollir els enunciats dels exàmens en català, castellà o aranès com a respost a les mesures cautelars dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el juny del 2021.Aquest dimarts, primer dia de selectivitat, el departament de recerca i Universitats ha explicat que aquest pròxim dijous a la tarda es farà una prova pilot per testar dues tecnologies que permetin facilitar la tria de la llengua dels enunciats, que aquest any s’ha fet de forma manual amb un paper. L’objectiu és facilitar la tria mantenint l’anonimat de l’alumnat.

Les dues tecnologies són un codi QR i la geolocalització d’espai interior a través de Bluetooth. La prova es farà dijous a partir de les 15h a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) durant els exàmens de Biologia, Dibuix Tècnic, Història de l’art, Història de la Filosofia i Literatura castellana.

Quan els alumnes entrin a l’aula trobaran diverses caixes amb codis QR per fer les proves en català o castellà. L’alumnat haurà d’agafar un codi segons la llengua que vulgui dels enunciats de l’examen. Després un professor passarà taula per taula, llegirà el QR i donarà l’examen en la llengua que hagi escollit cada estudiant.

En el cas del Bluetooth, en entrar a l’aula els estudiants agafaran una etiqueta en forma de botó segons sigui castellà, català o aranès i la deixaran sobre la taula (totes les etiquetes són iguals i impossibles de distingir visualment). El tribunal rebrà la informació sobre la tria de la llengua dels exàmens en una tauleta, que situarà la localització de cada estudiant amb diferents colors, segons hagi triat una llengua o una altra. Això permetrà a la persona que reparteixi l’examen entregar l’enunciat segons la llengua escollida.

Segons ha explicat Universitats en una roda de premsa aquest dimarts, l’objectiu de la prova pilot és saber si una d’aquestes dues tecnologies pot millorar l’opció del formulari en paper que s’ha utilitzar en les proves d’aquest 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona