Educació

EDUCACIÓ

Premien projectes de formació professional emprenedora a Girona

La quarta jornada d’Innovació i Emprenedoria valora la creativitat i l’economia social d’un pla de disseny i venda de roba d’estil urbà

El president de Som Mobilitat ha obert l’acte a la Mercè

La quarta jornada d’Innovació i Emprenedoria de la Formació Professional (FP) de Girona, avui al centre Cultural La Mercè, al Barri Vell, ha premiat projectes de FP emprenedors i que tinguin impacte “ecològic i social positiu”, informa l’Ajuntament gironí. Un dels distingits ha estat de l’’alumne Adriana Chamaidán, que ha presentat un projecte de moda alternativa basat en el disseny i la venda de roba personalitzada amb un estil urbà, underground i vintage dels anys 60, 70, 80 i 90 del segle passat.

Chamaidán fa un cicle formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d’Activitats Comercials de l’Escola Tècnica de Girona. Ha estat premiada en la categoria de millor projecte d’emprenedoria de l’FP de CFGM amb la seva proposta Drugys Brand Clothes de la qual es valora “l’aposta per la creativitat artística i per l’economia circular basada en criteris de sostenibilitat en tot el procés d’elaboració”.

La jornada d’Innovació i Emprenedoria és una activitat impulsada pel Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, i pretén divulgar el coneixement i l’experiència dins d’aquest àmbit formatiu. Un any més, l’activitat s’ha adreçat especialment a centres educatius de la ciutat que ofereixen cicles formatius.

Emprendre generant “impactes positius” ha centrat la xerrada principal, que ha anat a càrrec del fundador i president de Som Mobilitat, Ricard Jornet. A més, s’ha organitzat una taula rodona integrada per quatre joves emprenedors i emprenedores d’FP de la ciutat, que han exposat els models de negoci que han engegat i la seva experiència en el món de l’emprenedoria. A les activitats hi han assistit un centenar de persones. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (Junts), ha donat la benvinguda als assistents: "És important que la formació professional, com a impulsora d’emprenedors i emprenedores, pugui tenir aquesta sensibilitat envers un futur sostenible”.

A banda Chamaidán, també han estat premiats Laura Rodríguez pel seu projecte Roma i Marta Fondevila per Xocomarta. Els dos projectes han estat presentats pel Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

Pel que fa a la categoria de Millor projecte d’emprenedoria d’FP de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), el primer premi ha estat per al projecte “Healthy Smile”, dels alumnes Adriana Planella, Saray Negre, Llum Pérez, Carla Armengol, Andrea Tenorio, Bernat Isach i Biel Turon, del Cicle d’Educació Infantil de l’Institut de Montilivi de Girona. Han dissenyat un servei pedagògic de gestió de les emocions per a infants de 3 a 6 anys, que es desenvolupa a través d’una sèrie de tallers i activitats.

Amb el segon i tercer premi s’han reconegut els projectes Tot Nens, de Vanesa Titos i Mónica Blanes, del Cicle d’Higiene Bucodental de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona, i Gamemotion, de Lorena Cifuentes, del Cicle d’Integració Social de l’Institut Montilivi de Girona.

Durant l’acte, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran (ERC), ha fet entrega dels guardons a tot l’alumnat premiat i ha destacat “els professionals altament qualificats” que proporcionen els cicles formatius dels instituts de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES