Educació

Pas definitiu per completar l’institut escola de Sant Joan

Educació inclourà l’edifici d’infantil i primària per al pròxim quadrienni

El de secundària es va inaugurar el 2019

L’edifici d’infantil i primària de l’institut escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses estarà en el grup de nous centres educatius de la Generalitat durant el pròxim quadrienni. L’alcalde, Ramon Roqué, ho ha avançat en el marc d’una visita que el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha fet a les instal·lacions de secundària d’aquest equipament. La inclusió de l’estudi i la viabilitat d’aquest nou edifici en el pressupost de la Generalitat del 2022 ha estat negociada pels comuns directament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Roqué ha anunciat que durant els pròxims dies el Departament d’Ensenyament oficialitzarà que el projecte es posarà a licitació abans del final d’aquest mateix any i ha remarcat la importància que té que es faci realitat, tant pel projecte educatiu de l’institut escola com pel fet que les actuals instal·lacions presenten deficiències i els espais no estan adequats a les necessitat educatives.

David Cid ha remarcat també la importància d’un centre que ofereix el mateix projecte educatiu des d’infantil fins a secundària. I, per la seva banda, el director, Miquel Marcé, ha afirmat que la construcció del nou edifici és la culminació del projecte de l’institut escola, del qual l’any passat van celebrar el desè aniversari i va dir que estan molt il·lusionats.

El 2019 es va inaugurar l’edifici de secundària. Des de llavors, l’institut escola, tot i que té un sol projecte educatiu, té alumnes, professorat i equipaments dividits en dues construccions que estan a molts metres de distància. El nou edifici de secundària està situat al barri de la Coromina del Bac, i el d’infantil i primària encara és a l’edifici Mestre Andreu al centre del poble. Com que té una sola direcció, un únic claustre i una AFA, és lògic que l’institut escola estigui en un mateix emplaçament per treure el màxim rendiment d’aquest model d’escola que traça una línia educativa dels 3 als 16 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró