Educació

Suport a la insubmissió de l’institut de Sarrià

Els ajuntaments de Sarrià i Sant Julià, a favor del pla lingüístic del centre educatiu

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha donat suport al projecte lingüístic de l’institut de secundària del municipi, que al novembre va fer insubmissió lingüística i es va declarar contrari a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga que el 25% de les classes als centres del país es facin en castellà. La sentència liquida el model d’immersió lingüística.

El ple de Sarrià de dimecres passat, telemàtic, va aprovar una moció que defensa que les llengües continuïn sent “un objecte d’estudi, de relació i de respecte” a l’institut, on hi ha més de quatre-cents alumnes. El 24 de novembre, el claustre de l’institut va aprovar un manifest en què mostrava “la seva indignació i rebuig pel fet que un tribunal de justícia es posicioni sobre un afer estrictament pedagògic”. El manifest també l’han subscrit l’institut Salvador Espriu de Salt i l’institut de Celrà.

L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula (ERC), afirma que el consistori ha d’estar al costat de l’institut i encoratja el seu equip docent a seguir usant el català “com a llengua vehicular”. Per Fajula, “el català està en clar retrocés i necessita tot el suport que li puguem donar”. Van donar suport a la moció ERC (sis regidors), a l’equip de govern; Poble Actiu Sarrià de Ter (PAS)-Amunt (tres regidors), vinculat a la CUP; el PSC (dos regidors), i Junts (un). En canvi, Cs (un regidor) hi va votar en contra.

El regidor socialista Quim Rodríguez va defensar el model d’immersió lingüística i va demanar que la Generalitat fixi ara línies d’actuació. Va dir que el model de l’institut sarrianenc “és totalment legal i professional”.

Més adhesions

El ple de Sant Julià de Ramis també ha subscrit la moció en suport del projecte lingüístic de l’institut de Sarrià. “Estem molt orgullosos de l’institut i tenen raó en el que diuen. Per això els havíem de donar suport”, afirma l’alcalde Sant Julià, Marc Puigtió (ERC). ERC (set regidors), a l’equip de govern, i Junts (tres) van donar suport a la moció, i, en canvi, Independents-Candidatura de Progrés, vinculada al PSC, amb una regidora, hi va votar en contra.

En les properes setmanes també s’hi podrien adherir els ajuntaments de Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Viladasens. Alguns dels joves d’aquests pobles estudien a l’institut de Sarrià, que dirigeix Albert Bayot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona