Educació

La UdG té un 5% més d’estudiants d’intercanvi

Els campus de la universitat reben 406 alumnes d’altres centres d’arreu del món, 40 més que el curs 2019/20

Tres de cada quatre nouvinguts (295) hi han arribat a través de les beques Erasmus

La Universitat de Girona (UdG) té aquest curs un 5% més d’estudiants d’intercanvi respecte als que hi havia el 2019/20, just abans que esclatés la pandèmia, segons informa l’ACN. De fet, aquest curs hi haurà 406 estudiants provinents d’altres universitats, mentre que el 2019/20 n’hi havia 366.

La mobilitat d’alumnes que provenen de fora de la Unió Europea, però, ha caigut un 20% i el nombre d’estudiants Erasmus ha crescut un 8%. D’altra banda, la universitat afirma que les peticions dels alumnes gironins per estudiar en un altre centre també s’han reactivat, i les carreres de turisme i ciències econòmiques són les que tenen més joves que participen en programes d’intercanvi.

El percentatge més important d’aquests estudiants són els Erasmus, que representen pràcticament tres de cada quatre estudiants d’intercanvi que té la UdG. Està previst que al llarg d’aquest curs vinguin 295 persones dins d’aquest programa de mobilitat europea, un 8% més dels que hi havia ara fa dos cursos.

Pel que fa als programes de mobilitat internacional, sembla que encara no s’ha recuperat la confiança i el nombre d’alumnes de països de fora de la Unió Europea continua un 20% per sota de la quantitat que hi havia el curs 2019/20. El vicerector de Comunicació i Relacions Exteriors en funcions, José Antonio Donaire, assenyala que la incertesa amb relació a la mobilitat podria explicar aquesta davallada.

Tot i així, Donaire afirma que el model de mobilitat dels estudiants “ha canviat radicalment” arran de la pandèmia. Si bé el nombre d’estudiants de fora de la UE ha baixat, enguany s’han trobat amb “més peticions per anar a països més llunyans”.

D’altra banda, el nombre d’alumnes que arriben d’altres universitats dels Països Catalans o de l’Estat ha augmentat un 30%. Donaire creu que aquesta tendència també respon a la necessitat de molts joves de buscar “llocs propers” a casa per assegurar-se un retorn ràpid. “És com si els dos extrems s’haguessin tocat”, hi afegeix el vicerector.

Més mobilitat a turisme i econòmiques

El nombre d’estudiants de la UdG que han demanat marxar a un altre centre també ha crescut respecte a l’època prepandèmia. La mobilitat dins de la universitat, però, és desigual, ja que hi ha estudiants de determinats graus que es mouen molt més. José Antonio Donaire assegura que els estudiants de les carreres de turisme i ciències econòmiques lideren el rànquing de mobilitat. Per contra, els del Campus de Salut i els de la Facultat de Dret són els que menys hi participen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró