Educació

Aragonès afirma que els pressupostos seran “l’oportunitat per avançar” i garantir l’accés a la universitat

Geis referma la defensa del català “com a llengua pròpia del sistema universitari” en la inauguració del curs acadèmic

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha situat els pressupostos del 2022 com “l’oportunitat per avançar” i refermar el compromís del Govern amb l’impuls de “polítiques equitatives d’accés al sistema universitari”. El president i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, han inaugurat el curs acadèmic 2021-2022 del sistema universitari català a la Universitat de Girona.

Aragonès ha destacat que és el curs de recuperació de la presencialitat, ha reconegut l’esforç per garantir la docència durant la pandèmia i ha dit que les universitats tenen “un paper fonamental” en la reconstrucció social i econòmica del país. Durant el seu discurs, Geis ha reivindicat el català “com a llengua pròpia del sistema universitari”.

L’acte acadèmic d’inauguració del curs 2021-2022 del sistema universitari català s’ha fet la UdG aquest dijous al migdia i tant la lliçó inaugural com el conjunt de testimonis que han explicat la seva experiència en relació amb la universitat han girat al voltant de l’equitat, la igualtat d’oportunitats i, en definitiva, la inclusió.

Durant el discurs inaugural, el president de la Generalitat també ha posat el focus en aquests aspectes i ha refermat el compromís del Govern en continuar impulsant polítiques que garanteixin “l’accés de tothom a tots els serveis públics”. Aragonès ha situat els pressupostos del 2022 com la gran “oportunitat per avançar” i reforçar un sistema universitari “divers, de qualitat i reconegut internacionalment”.

El president també ha recordat que, més enllà dels pressupostos, el Govern ja ha anat impulsant polítiques per garantir la igualtat d’oportunitats i que han permès la rebaixa del 30% en els preus dels graus i del 40% en els màsters: “Continuarem amb les polítiques d’inclusió”.

El president ha agraït a la comunitat educativa els esforços per garantir la docència mentre han durat les restriccions i ha situat les universitats catalanes en un “paper fonamental” en l’etapa de reconstrucció social, econòmica i també emocional després de la pandèmia.

Per la seva banda, el rector de la UdG, Quim Salvi, tampoc ha deixat passar l’oportunitat de reclamar un millor finançament per a les universitats: “Cal adaptar-nos, canviar el focus i impulsar un model universitari que vagi de la quantitat a la qualitat, i això passa per un nou model de finançament que promogui la qualitat i impregni tota la universitat”.

Abans de l’inici de l’acte, que s’ha fet a l’Aula Magna Modest Prats i ha comptat amb la presència dels rectors de les universitats catalanes, l’alcaldessa de Girona, el subdelegat del govern espanyol i càrrecs electes municipals, Aragonès i Geis han signat el llibre d’honor de la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona