Educació

Educació canvia de criteri i construirà un institut a Maçanetde la Selva

Descarta ampliar l’escola Les Arrels pel no de Protecció Civil

En mòduls des del 2009, el centre actual té goteres

La Generalitat ha canviat de criteri i construirà un institut nou a Maçanet de la Selva. La intenció inicial era ampliar l’escola Les Arrels, però el govern n’ha desistit per un informe de Protecció Civil. “Treballem per fer una edificació definitiva. Ara s’ha de concretar amb l’Ajuntament i veure quina tipologia de centre és”, afirma el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras.

El responsable educatiu ha recordat que des de fa tres anys estudiants de l’institut ja fan quart d’ESO a Les Arrels. Va ser quan el departament va preferir aquesta alternativa en lloc d’ampliar els barracons de l’institut.

Actualment, els alumnes de primer d’ESO utilitzen aules de l’escola Sant Jordi, que tenen a tocar, mentre que segon i tercer d’ESO són als mòduls. Educació volia ampliar Les Arrels i incloure-hi més secundària atès que els grups d’infantil i primària tenen una sola línia.

A prop de l’autopista

Però el plantejament d’Educació no serà possible. Protecció Civil va fer un informe desfavorable a l’ampliació de Les Arrels. “Ens van dir que érem a menys de 500 metres de l’autopista, i en un tram de molt de trànsit, i que l’ampliació no era possible”, explica l’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras (Som). L’Ajuntament ja havia fet modificacions urbanístiques i tramitat l’ampliació per disposar d’una finca de 4.000 m².

Amb la negativa al pla inicial, la Generalitat ha recuperat el projecte d’un nou edifici. “Tenim una necessitat urgent [d’un institut]. L’edifici ens cau a trossos”, afirma l’alcaldessa. La regidora d’Educació, Rosa Casas, hi afegeix que hi ha goteres als mòduls, que ja eren “de segona mà” quan es van instal·lar, el 2009.

L’equip de govern, de Som, ERC i el PSC, prepara ara la documentació per cedir un terreny de 8.000 m² al barri de Bellavista perquè la Generalitat hi faci l’institut, detalla Casas. El terreny, municipal i a prop de Les Arrels, ja està classificat com a equipament educatiu.Fonalleras i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, van visitar els centres educatius de Maçanet el 4 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES