Educació

Tanca l’escola municipal de música de Breda

L’Ajuntament de Breda ha decidit tancar l’escola municipal de música Càntir, que funcionava des del 2011 i que tenia les instal·lacions dins del recinte del col·legi Montseny. L’equip de govern, d’ERC, sosté que, “pels recursos que s’hi destinaven, no tenia la resposta desitjada”. Fins al juny, hi havia 16 inscrits, la majoria alumnes de fins a deu anys. Una desena eren de Breda.

L’escola havia funcionat des del seu naixement “en precari”, afirmen fonts de l’Ajuntament. No s’havia fet cap concurs públic ni s’havia donat el servei en concessió i cada any els responsables municipals “renovaven la confiança” en l’equip de direcció.

Al principi, Càntir havia tingut una vuitantena d’alumnes, però havia anat perdent inscrits progressivament. “Havia demanat des de feia anys que l’Ajuntament tragués a concurs el servei, però no va ser possible”, afirma Alejandro Delgado, director dels tres últims anys a l’escola i que hi estava vinculat des de feia set anys.

Sense taxa

Segons informa l’Ajuntament, l’escola tenia uns ingressos de 8.000 euros i unes despeses de 23.000. “Era deficitària.” Amb la modificació de les ordenances fiscals, l’Ajuntament ha deixat sense efecte la taxa per la prestació dels serveis d’ensenyament de Càntir. L’últim director assenyala que el consistori no ha tingut “voluntat política” per implicar-se en la supervivència de l’equipament. Delgado hi afegeix que li ha dolgut l’intent de fer cessar l’activitat de l’escola “en ple confinament”: “Ens van dir que no féssim l’activitat en línia, fins i tot.” Delgado era un dels quatre docents de l’escola i ensenyava a tocar el saxofon, el clarinet i la flauta.

L’Ajuntament de Breda ha signat un conveni amb l’escola de música privada Güell de Riells i Viabrea segons el qual els alumnes empadronats a Breda gaudiran d’un descompte del 50% de la quota mensual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona