Educació

Bargalló avala reobrir l’escola rural a Palau de Santa Eulàlia

L’oferta docent es recuperaria en el curs 2021/22

El conseller activa l’escola Fanals, a Platja d’Aro

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar ahir la reobertura de l’escola rural de Palau de Santa Eulàlia –tancada des de la dècada dels 70– a partir del curs vinent. Després de reunir-se amb l’alcalde del municipi, Xavier Camps, van visitar les dependències que els ofereixen a la planta alta del consistori, i es van establir els altres requisits; el principal és que hi hagi una demanda d’entre 13 i 15 alumnes, que el director territorial del departament, Martí Fonalleras, augura que fins i tot podria ser superior.

Pel conseller, l’aposta per les escoles rurals té els avantatges de l’arrelament al territori i els grups petits, que Educació estudia implantar en altres poblacions gironines que s’hi han interessat. Bargalló, però, hi va afegir el factor de l’elecció del personal per a la reobertura: “L’avantatge de l’obertura d’una escola és que si es crea des de zero la inspecció educativa treballa per seleccionar el professorat adequat per a una escola petita, que vol treballar en un context territorial concret i que aposta per fer un projecte educatiu lligat al territori i al futur. Hem de garantir no només la infraestructura, sinó també una comunitat futura educativa convençuda.”

Conveni a Platja d’Aro

El conseller també es va desplaçar a Castell-Platja d’Aro, on va signar el conveni per cofinançar amb el consistori l’edifici per a l’escola Fanals. El centre hauria d’entrar en servei el curs 2022/23, i a banda dels tràmits per engegar-lo, també treballen en la definició del projecte de l’escola de Vall-llobrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia