Educació

Gir del Consell de la Selva pels menjadors

L’ens va renunciar a aquesta competència però diu que els aclariments de la Generalitat permeten replantejar-ho

Quinze dies després que el Consell Comarcal de la Selva renunciés a les competències en matèria de menjadors escolars, l’ens no descarta ara replantejar una decisió que havia generat malestar entre les AMPA de la comarca. Segons informa l’ens selvatà en un comunicat, aquest gir es podria concretar en el ple del 7 de juliol.

El motiu d’aquest canvi d’actitud, explica Salvador Balliu, president del Consell Comarcal (JxCat), és que ara han rebut finalment els aclariments que reclamaven a la Generalitat. “Després de més de quatre anys demanant al departament que ens aclarís com havíem d’exercir una competència que ens havia delegat, per fi ens ha arribat aquest informe jurídic, que ens permetrà gestionar correctament el servei de menjador, tenint clares les normes de joc per a tothom”, diu Balliu. Segons el president, de la mateixa manera que l’absència d’aclariments justificava la renúncia a la gestió, la informació rebuda ara permet tornar-ho a estudiar.

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra al Consell, Joan Martí, celebrava ahir que “el Consell Comarcal rectifiqui i obri la porta a altres models de gestió”. En el ple del 26 de maig passat, ERC no va participar en la votació com a senyal de protesta perquè no estava d’acord amb aquella renúncia.

Transparència

A grans trets, la Generalitat ve a dir que les AMPA que optin per la gestió indirecta del menjador hauran de subscriure convenis de col·laboració amb els consells comarcals, per assegurar que es compleix amb la publicitat, la transparència i la no discriminació en la licitació del servei. La decisió del Consell Comarcal de tornar les competències del menjador escolar a la Generalitat havia indignat les associacions de mares i pares dels sis centres de la comarca de la Selva que fan actualment aquesta gestió indirecta, és a dir, deleguen en una empresa els àpats de la mainada.

LA DATA

26/05/20
El Consell Comarcal va renunciar a la competència sobre menjadors escolars, però ara s’ho replanteja.

L’escola segueix tancada a Bàscara

L’escola de Bàscara segueix tancada tot i el requeriment d’ Ensenyament perquè obri. L’alcalde, Narcís Saurina, explica que esperen la resposta de l’administració, a l’oferiment de locals alternatius més segurs des del punt de vista sanitari. Segons el director territorial d’Ensenyament. Martí Fonalleras, la decisió es comunicarà aquesta setmana, tenint en compte que el tancament “atempta contra les necessitats dels veïns”. L’escola Esculapi de l’Escala i l’Institut de Sils que inicialment no havien reobert, finalment ho han fet tot i les obres en curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona