Educació

L’ampliació de l’escola de Sant Esteve de Guialbes, a partir d’aquest estiu

Les obres, que s’allargaran fins a principi de l’any que ve, permetran que el centre guanyi 200 metres quadrats i la redistribució dels espais actuals

Un cop finalitzat el present curs, començaran les obres de reforma interior i ampliació de l’escola de Sant Esteve de Guialbes, l’única del municipi de Vilademuls. Els treballs no estaran acabats al setembre, quan comenci el nou curs, sinó que es calcula que fins a principi de l’any vinent no es completaran. No obstant això, les obres s’organitzaran de manera que no afectin les classes.

El projecte

Ara mateix, l’escola té 6 aules i 93 alumnes, la majoria provinents dels 12 pobles del municipi. L’edifici, d’una sola planta, es va construir en època de la República i, al llarg dels anys, ha anat experimentant canvis per adaptar-lo a les noves necessitats.

L’última reforma es va estrenar el 2011. La que començarà d’aquí a pocs dies consistirà a convertir una aula, els lavabos vells i l’entrada en una nova aula i una biblioteca. L’ampliació, per la seva banda, inclourà dues aules, un despatx per a la direcció i un lavabo nous, que sumaran uns 200 metres quadrats de més. Si bé inicialment s’havia plantejat que l’escola s’engrandís aixecant una planta superior, finalment es farà al nivell, al lateral que dona al pati, que, consegüentment, perdrà superfície.

El dipòsit

Per tal de compensar-ho, l’Ajuntament traurà el dipòsit d’aigua situat al recinte de l’escola –i que nodreix la xarxa d’aigua potable del poble– a fi de guanyar superfície per a la zona d’esbarjo. El nou dipòsit s’aixecarà als afores del nucli de Sant Esteve. Aquesta operació tindrà un cost d’uns 150.000 euros.

Tota aquesta intervenció feia temps que es reclamava des de la comunitat educativa i l’Ajuntament, ja que el centre d’ensenyament té problemes d’espai des de fa anys. “Algunes activitats s’havien de fer en altres equipaments públics”, assenyala l’alcalde, Àlex Terés.

LA DATA

2011
Es va estrenar
l’última reforma feta a l’edifici.

LA XIFRA

93
alumnes
té l’escola de Sant Esteve de Guialbes aquest curs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura continuada de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós