Educació

Producte del territori a les escoles ripolleses

Onze escoles de la comarca i del Bisaura i el Ges aprenen a valorar la proximitat

Sis escoles s’han incorporat al projecte Territori educador. Ens mengem les valls i ja en són onze del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura. Es tracta de les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora; Lloriana, de Sant Vicenç de Torelló; Joan Maragall, Salesians i Ramon Suriñach, de Ripoll; l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, i les escoles de la ZER Vall del Ter (Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries i Ogassa) i Comte Arnau (Vallfogona de Ripollès i Planoles).

Aquest projecte pedagògic pretén donar valor als productes agroalimentaris del territori i contribuir a fomentar el consum de proximitat. Es tracta, en definitiva, de generar un sentiment de pertinença i identitat entorn del producte local i l’activitat tradicional dels territoris on hi ha els centres educatius participants. A més, també vol promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Les actuacions del projecte consisteixen a donar a conèixer els productes locals més significatius del territori. La llista és molt llarga i inclou la carn de vedella, els làctics i els formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de poltre i els embotits.

Hi participen alumnes de primària amb el treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats pel projecte i amb visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals. També es duen a terme sessions informatives per a les famílies i els docents centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Territori educador. Ens mengem les valls es va posar en marxa l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura l’experiència del projecte Ens mengem la vall, promogut per l’Associació Cultural i Gastronòmica de Cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Doctor Robert de Camprodon amb els mateixos objectius a aquella vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Pocs canvis destacables

Barcelona

La patronal de les residències demana al personal que també es vacuni

BARCELONA

Comença la reforma de la plaça del Monestir de Sant Feliu, l’avantsala del futur Museu Thyssen

sant feliu de guíxols

Les rieres del Vendrell es restauraran amb diners d’Europa

BARCELONA

La Regió Sanitària de Girona engega la vacunació de la segona dosi de record de la Covid-19

girona

La Diputació de Girona destinarà 80.000 euros per ajudar deu municipis a ser més sostenibles

girona

El sector turístic gironí alerta que el 60% dels negocis es plantegen tancar

masarac
societat

Renfe modifica el servei de l’R4 a Vilafranca els caps de setmana i festius per obres

BARCELONA
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Sol i algun ruixat

Barcelona