Educació

Emprenedoria

Petits empresaris

El Berguedà impulsa la formació de cooperatives a escoles i instituts

Demà els negocis es posaran a prova en un mercat muntat per a l'ocasió

Fomentar l'esperit emprenedor dels joves estudiants de primària i secundària i endinsar-los en el món del cooperativisme i les empreses. Aquest és un dels grans objectius de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i de les escoles i els instituts de la comarca des de fa set anys.

L'any 2010, la comarca va començar a treballar en la implementació de la cultura emprenedora en els centres educatius i des d'aleshores no ha parat de créixer. Cada any, la majoria d'escoles i instituts de la zona impulsen la fundació de cooperatives escolars perquè els alumnes puguin ser partícips d'un negoci, se'l sentin seu i vetllin per fer-lo rendible.

Més de 500 emprenedors

Durant tot el curs, els socis de les cooperatives treballen en els tràmits previs per treure els seus productes a la venda. Enguany, 525 alumnes de 25 centres ompliran de parades el mercat de cooperatives, que servirà d'aparador per posar a prova el treball fet a classe aquests darrers mesos. De les deu del matí a les dues del migdia, a la plaça Cim d'Estela de Berga, a tocar del passeig de la Indústria, hi haurà els estands de 35 cooperatives d'arreu de la comarca.

Ara bé, en funció de si els alumnes són de primària o de secundària la producció canvia. En el cas de les escoles, els alumnes emprenedors s'emmarquen dins el programa Cultura emprenedora a l'escola i opten per oferir productes fets a mà.

En canvi, si la cooperativa neix en el si d'una classe d'institut, el projecte forma part del programa Empresa jove europea i el grup de treball s'ha d'associar amb una altra cooperativa de l'Estat per tal d'obtenir els productes que posarà a la venda.

A tall d'exemple, una de les cooperatives de secundària, sorgida a l'escola Vedruna de Berga, s'ha associat amb una cooperativa de Guipúscoa. Una altra, nascuda a l'institut Guillem de Berguedà, de Berga, està associada amb una cooperativa asturiana. Els petits empresaris defensen que els berguedans podran comprar productes d'arreu de la península. Han de vendre. Els hi va el negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Llagostera preveu un estalvi del 78,49 per cent en el consum anual d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona