Educació

Ensenyament

Molt més que robòtica

Dos-cents alumnes de nou escoles van presentar ahir al Girobòtica els seus prototips de vehicles per viatjar de manera sostenible

Se n'ha celebrat la quarta edició

Interessant, divertit, emocionant, xulo, guai i inoblidable són alguns dels adjectius amb què alumnes de primària d'arreu de les comarques gironines van qualificar, a través de notes adhesives en un mural, el Girobòtica, una jornada dedicada a la ciència, la tecnologia i l'emprenedoria que es va celebrar ahir a l'Escola Politècnica Superior de la Girona. Dos-cents alumnes de nou escoles de diferents punts de la demarcació –Carles Fortuny (Esponellà), Carrilet (Palafrugell), Casa Nostra (Banyoles), Bosc de la Pabordia i Verd (Girona), l'Escola Pia (Olot), Fanals d'Aro (Platja d'Aro), Nou de Quart (Quart), Joaquim Vallmajó (Navata)– van participar en la quarta edició del Girobòtica, una iniciativa de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UdG, que té el suport de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). En aquesta ocasió, els participants van haver de presentar, davant d'un jurat i de les seves famílies, prototips de vehicles per viatjar de manera respectuosa amb el planeta. Alumnes del Bosc de Pabordia d'Olot van mostrar la maqueta d'un cotxe amb ales que pot viatjar per mar, terra i aire i que s'alimenta d'energia solar. “És un cotxe volador, elèctric i descapotable. Ens ha quedat fantàstic!”, va defensar de manera entusiasta un dels membres de l'equip davant del jurat. No es tracta de cap concurs, de manera que, més que el resultat final, els organitzadors valoren el procés de recerca i creació que convida els escolars a presentar una determinada idea que sovint té força més de màgica que no de científica. “I també es té molt en compte el desenvolupament de les capacitats individuals i la cooperació entre els membres de l'equip”, segons explica la coordinadora de Girobòtica, Teresa Bardera. La Politècnica va viure ahir un tràfec important: mentre una part dels alumnes presentaven les propostes en unes aules, d'altres participaven en algun dels cinc tallers –un d'ells de robòtica– especialment pensats per a ells. I els pares van tenir l'oportunitat de fer volar la imaginació amb la xerrada que va oferir la mestra i emprenedora Maria Batet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES