Educació

Onze escoles rurals de l'Ebre ofereixen el primer cicle d'educació infantil

Els curs escolar arrenca amb 27.220 alumnes a les Terres de l'Ebre, 219 menys que el curs anterior

El sindicat Ustec reclama 209 docents més

Un total d'onze escoles rurals de les Terres de l'Ebre ofereixen el primer cicle d'educació infantil, per a alumnes d'entre 1 i 3 anys, un servei que s'ha estès després del pla experimental posat en marxa el curs passat a les escoles de Freginals, Godall i Mas de Barberans. Ensenyament dota els centres, que tinguin una demanda mínima de tres alumnes i màxima de deu, d'un mestre d'educació infantil i l'Ajuntament hi aporta un tècnic auxiliar.

L'escola Les Eres de Vinebre, que pertany a la zona escolar rural Ribera d'Ebre Nord, és un dels centres que han implantat enguany el primer cicle d'educació infantil. L'Ajuntament de Vinebre va decidir apostar per aquest servei després de constatar que la baixa natalitat podria posar en perill la llar d'infants municipal. “L'any passat vam tenir setze nens i enguany vuit, cada cop anem a
menys”, va manifestar la regidora d'Ensenyament de Vinebre, Pili Rams, en declaracions a ACN. A més de l'escola de Vinebre, també els centres públics de Paüls, Benifallet, Bot, Garcia, Ginestar, la Torre de l'Espanyol i Campredó (Tortosa) s'han sumat al pla experimental, que inclou 62 alumnes a les Terres de l'Ebre.

Precisament en l'educació infantil és on es perd més alumnat a les comarques ebrenques. Un fet que la directora dels serveis territorials d'Ensenyament a l'Ebre, Manolita Cid, atribueix a la baixada de la natalitat i de la població immigrant. Així, el curs escolar va començar ahir amb un total de 27.220 alumnes, 219
menys que fa un any. Un alumnat que es reparteix en 1.285 grups, 19 menys que el curs passat, amb unes ràtios de 25,2 alumnes a secundària i 20,04 a primària. Tot i que la ràtio mitjana a l'Ebre és inferior a la del país, el sindicat USTEC va criticar les ràtios i va reclamar a Ensenyament 209 docents, 98 mestres per a primària i 111 professors a secundària. “Cal retornar a l'horari lectiu de 23 hores setmanals en el cas de primària i 18 hores a secundària”, va explicar el representant d'Ustec a les Terres de l'Ebre, Marc Martínez.

Sense alumnes al Pinell

El curs va començar en normalitat a tots els centres, excepte al Pinell de Brai, on la direcció de l'escola César Martinell va comunicar als serveis territorials d'Ensenyament que només cinc alumnes d'un total de quaranta havien anat a classe. El motiu és una protesta dels pares, que reclamen que se substitueixen un parell de mestres.

D'altra banda, a Tortosa es mantenen totes les línies de P3 malgrat la davallada d'alumnes i l'escola La Mercè ha estrenat equipaments lúdics per als més menuts.

LES XIFRES

62
alumnes
tenen les escoles rurals de les Terres de l'Ebre del primer cicle d'educació infantil (d'1 a 3 anys).
219
alumnes
menys que el curs passat hi ha als centres de l'Ebre i 35 docents menys, segons Ensenyament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona