Societat

Unes 2.500 persones fan pinya per celebrar el mig segle dels Castellers de Barcelona

Les dinou colles que han apadrinat al llarg dels anys participen en la trobada

Unes 2.500 de persones han participat aquest diumenge al migdia en una macrotrobada de colles castelleres per celebrar el mig segle de vida dels Castellers de Barcelona.

Camises de tots colors i procedents de diferents punts del territori han participat en una celebració on, com no podia ser d’una altra manera, els castells han estat protagonistes. Jaume Montolio, cap de colla dels amfitrions, ha remarcat la importància d’una cita on l’important no eren els castells sinó el fet de reunir-se. Tot i això, els Castellers de Barcelona han sorprès la resta de colles amb un 5 de 7 íntegrament femení.

La batejada com Diada de Colles Filloles, ja que totes les participants han estat apadrinades pels de Barcelona al llarg d’aquests 50 anys, ha omplert l’antiga fàbrica Estrella Damm. En total hi havia dinou colles: els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa, els Vailets de Gelida, els Castellers de Cornellà, els Xics de Granollers, els Castellers de Sants, els de Lleida, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Rubí, els de Sant Cugat, el de Figueres, els del Riberal, els de Cerdanyola, els Nyerros de la Plana, els Encantats de Begues, els Castellers del Prat, els de Sarrià, els de la Sagrada Família i els de Sidney.

Aquests darrers, en trobar-se a Austràlia, hi han participat a través d’una connexió en directe. També hi ha assistit alguns membres dels Castellers de la Roca, colla fillola dels vermells però que es va dissoldre l’any 1980. La colla degana de Barcelona ha volgut homenatjar-les a totes elles, abans de l’inici, amb un petit obsequi.

La diada no ha comptat amb rondes sinó que durant una hora i mitja totes les colles han anat carregant i descarregant simultàniament els diferents castells. “L’important no són els castells sinó la trobada”, ha dit Montolio. De l’actuació dels homenatjats, ha destacat un 4 de 8 i un 7 de 7, a banda d’un 5 de 7 íntegrament femení per “reivindicar el paper de la dona en el món casteller”, ha explicat el cap de colla.

Després de prop d’una hora i mitja de castells, s’ha fet un dinar de germanor al mateix recinte i un concert.

Els Castellers de Barcelona tenen programats molts actes durant aquesta temporada per celebrar els 50 anys de castells a la ciutat de Barcelona. El 8 de juny, el dia del seu Aniversari faran la tradicional diada de celebració anual. Enguany serà amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls. També tenen programada la publicació d’un llibre, de dos documentals i la celebració d’un concurs fotogràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia