Societat

Societat

Casal del Pla de l’Estany, punt final

L’entitat fa la seva última activitat aquest cap de setmana

El seu local de Banyoles no es tanca perquè l’agafa una associació

El Casal Popular del Pla de l’Estany, nascut a principis d’aquesta dècada, diu adeu dissabte amb una calçotada a Esponellà. L’entitat ha aglutinat sobretot gent jove i de l’esquerra alternativa de la comarca, i la seva activitat ha abastat els camps polític, lúdic i cultural, que es desenvolupava principalment al seu local del carrer de la Muralla, al centre de Banyoles. Xerrades, presentacions, debats, alguna roda de premsa, tallers, servei de biblioteca, gimnàs... organitzats pel mateix casal o per altres entitats –que no pagaven res per usar el casal– l’han tingut d’escenari. Ha estat, en definitiva, la casa comuna per a molta gent. Però el lloguer i el manteniment d’aquest espai, pagat amb la quota dels socis i la recaptació d’algunes activitats populars (la barraca que tenien a la festa de Sant Martirià, la revetlla de Sant Joan i la calçotada), ha estat una càrrega que el col·lectiu no podia suportar i finalment han deixat el local. Ara és la seu d’una associació banyolina.

No han de pagar la multa

La desaparició del Casal Popular ha coincidit amb la notícia que les sancions, d’un total de 7.002 euros, que els havien imposat l’estiu passat, finalment han estat sobresegudes per defecte de forma. Eren dues multes de la Generalitat, arran de dues denúncies de la Policia Municipal per haver fet presumptament activitats sense permís al local del carrer de la Muralla. El cas va servir perquè des del Casal es posés sobre la taula la precarietat en matèria de locals per a les associacions que, segons el col·lectiu, té la ciutat.

Música de luxe

L’esdeveniment que servirà de comiat del Casal és la calçotada anual que organitzen per aquestes dates. Com en anteriors ocasions es farà a l’exterior de cal Baró d’Esponellà. El preu del tiquet és de 10 euros. A més de l’àpat pròpiament dit, a la una del migdia hi haurà un vermut. De l’ambientació se’n cuidaran uns grups que en un concert formal esdevindrien un cartell de luxe: Germà Negre, El Cigarrito de Después i Morgat Morgat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia