Societat

Pla de la millora de gestió de residus en els polígons

L’estudi està elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha realitzat un estudi amb l’objectiu d’elaborar una diagnosi dels residus que es generen a les empreses dels polígons, per dissenyar un pla d’acció que tingui en compte una gestió agrupada i suposi una millora ambiental i econòmica.

En el treball previ es va constatar que els diferents sistemes de recollida que existeixen en l’àmbit local generen unes grans desigualtats quant a les possibilitats de gestió dels residus depenent de la població on es troba instal·lada l’empresa. Alguns municipis ofereixen un servei similar al porta a porta per als residus als polígons, d’altres disposen de contenidors ubicats en la via pública, algunes empreses s’encarreguen elles mateixes de la gestió mitjançant la contractació de serveis externs i fins tot en alguns casos es fan servir les deixalleries per a determinats residus assimilables als domèstics, mentre que en altres el servei no és apte per a empreses.

Les necessitats detectades en la diagnosi poden resumir-se en tres demandes: reducció de taxes amb la consegüent millora i facilitació de la gestió de residus; facilitació de la creació de sinergies empresarials (gestió de residus, utilització de subproductes, entre altres), i necessitats d’assessorament i ampliació dels coneixements i informació que permetin una millora en la gestió dels residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia