Ciència

Alumnes de secundària participen en la UA en una experiència pionera

Amb el nom de «Gigabytgirl», s'hi duran a terme tallers de caràcter lúdic i pràctic

Convertir el món de la informàtica i les tecnologies de la informació en un projecte de futur per a les dones és l'objectiu de «GigabytGirl», un projecte pioner en una universitat espanyola, que s'ha engegat a la Universitat d'Alacant.

Un total de 20 alumnes de diversos instituts d'Alacant i Sant Vicent del Raspeig, d'edats compreses entre els 13 i els 16 anys, participen en aquesta experiència pilot, que ha començat amb una recepció a l'Escola Politècnica Superior presidida pel rector.

Organitzat per l'Escola Politècnica Superior i la Unitat d'Igualtat de la UA, continuarà fins al divendres que ve, dia 19 de juny.

Segons ha explicat la delegada del rector per a polítiques de gènere, “el 85% de les ocupacions a curt i llarg termini estaran directament relacionades amb els coneixements d'informàtica i les tecnologies, uns estudis que tradicionalment escullen més homes que dones, potser per desconeixement”.

Amb l'objectiu de desmuntar aquests estereotips i obrir entre les dones l'enorme potencial d'ocupació que comporten, va nàixer aquesta iniciativa que s'ha inspirat en activitats similars dutes a terme pels grans gegants tecnològics com Google.

Aquest primer campus «Gigabytgirl» inclou la realització d'una sèrie d'activitats lúdiques, amb què les joves estudiants descobriran la informàtica. Tallers de robòtica i multimèdia, amb modelatge i animació per ordinador o sobre la manera d'aprendre a construir aplicacions mòbils a través de jocs són algunes de les propostes que duran a terme al llarg d'una intensa setmana, en la qual “comptaran amb docents amb una dilatada experiència professional i acadèmica, que els permetrà descobrir els aspectes més fascinants d'aquest treball i les àmplies possibilitats professionals existents”.

Les estudiants s'han mostrat molt interessades, sobretot en l'aplicació de les noves tecnologies en àmbits com la salut. Durant la trobada amb el rector, els ha explicat la importància que aspectes com la creativitat han de tenir en les noves aplicacions dels estudis tecnològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja