Una conductora, atrapada dotze hores al cotxe amb sis nens, denuncia al síndic la incompetència dels Mossos

Era a la recta de Llambilles i ningú no va atendre les seves peticions d'auxili

Mompo venia de l'escola de Girona on havia recollit els seus nens i els fills d'altres pares residents a la comarca. A les 12 del migdia, va quedar clavada a la zona de la fàbrica, uns metres abans del Club Styl. Afirma que quan trucava al 012 li deien que tothom estava igual i que quan va trucar als Mossos li van dir que truqués al 012 i que la situació ja es normalitzava. La seva família va trucar als Mossos tres cops per informar de la situació de la conductora i la mainada i li van dir que enviarien una patrulla a buscar-los, però no van demanar la matrícula ni el model del cotxe i no els van anar a buscar. «És a dir, van mentir i no van fer res», escriu Mompó a la denúncia. La conductora està doblement indignada des que ha sabut que dues agents dels comandaments del Mossos eren al prostíbul, a pocs metres d'on ella i els nens tenien el cotxe encallat, i ningú no li va anar a dir que es podien refugiar al club. Estranyament, la versió oficial del Mossos manté que les agents van ocupar-se de fer entrar al club especialment els nens. Mompó explica que va arribar a peu fins a la gasolinera per comprar menjar per als nens (només va poder gastar els 20 euros que duia en efectiu perquè no podien passar la targeta) i va passar davant de l'Styl, que era tancat i barrat. Quan va anar a buscar queviures eren les 4 de la tarda. A 2/4 d'1de la matinada, uns seus cosins van aconseguir arribar on eren amb vehicles 4x4 i els van rescatar. Afirma que no va veure ni un sol uniforme. «Reclamo una disculpa, res més que una disculpa dient que realment no els va importar la meva vida ni la dels nens que duia al cotxe», reclama al síndic.

Caps cridats a capítol

Diferents comandaments dels Mossos destinats a les comarques gironines van ser cridats a capítol dilluns al complex Egara de Sabadell i van passar pel despatx del comissari cap de la comissaria general territorial, Joan Miquel Capell, per donar explicacions d'on eren durant les hores crítiques de la nevada. Hi van passar diversos inspectors caps d'alguna ABP (Àrea Bàsica Policial) i d'altres destinats a altres àrees, que no eren al seu lloc de comandament el dilluns de la nevada i que ara hauran d'elaborar un informe per escrit amb els seus arguments. A partir d'aquí, la comissaria general decidirà a quin comandament obre una informació reservada, que podria derivar en expedient si es considera que la seva actuació no va ser la que pertocava per la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.