Societat

La Fiscalia demana l’ingrés a presó del guàrdia civil de la Manada

El fiscal veu un risc de fuga manifest en la temptativa del condemnat d’obtenir el passaport malgrat la prohibició de sortir de l’Estat

Antonio Manuel Guerrero va demanar cita prèvia dilluns per renovar el document

La Fiscalia ha sol·licitat aquest dijous a l’Audiència de Navarra que convoqui una nova vista per demanar el reingrés a presó d’Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de la Manada, pel manifest risc de fugida.

Segons ha informat la Fiscalia General de l’Estat, la petició s’ha fet després que el fiscal hagi estat informat per la direcció superior de Policia que Guerrero va intentar obtenir el passaport malgrat la prohibició de sortir de territori de l’Estat. El condemnat va fer el tràmit dilluns, només tres dies després de la sortida de la presó sota fiança i el mateix dia que feia la seva primera compareixença al jutjat de Sevilla.

La Fiscalia requerirà la mesura cautelar de presó davant el “risc de fugida” que es manifesta en el intent de trencament de la mesura “expressament acordada” en la interlocutòria de l’Audiència de Navarra que li prohibia “obtenir un nou passaport en el futur”.

A més, ha demanat a la Sala que dedueixi testimoni de la interlocutòria de la mesura cautelar de no obtenció del passaport i de la comunicació de la Policia informant oficialment del fet al jutjat de guàrdia de Sevilla, per si els fets poden ser constitutius d’un “possible delicte de trencament de mesura cautelar en grau de temptativa”.

Guerrero va sol·licitar cita prèvia i va acudir a l’oficina de Tablada-Sevilla dilluns a dos quarts de dotze del migdia per tramitar el passaports. La cap de l’equip d’expedició d’aquests documents li va comunicar la impossibilitat de fer-ho per tenir prohibida la sortida del territori nacional, segons informa EFE.

El seu advocat, Jesús Pérez, ha assegurat que el seu client es va presentar a la comissaria perquè creia que tenia el passaport caducat i volia informar-se de si havia de fer alguna cosa perquè “no volia tenir ni el més mínim problema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia