Societat

Els testimonis del cas de la nena assassinada a Vilanova neguen que l’arrestat mostrés signes d’embriaguesa

El detingut va assegurar que havia consumit droga i alcohol i no recordava res

La defensa destaca que el sospitós no es va resistir quan els familiars de la víctima el van detenir

Els diferents testimonis que van trobar el cos de la nena de 13 anys assassinada la setmana passada a Vilanova i la Geltrú han negat aquest dijous davant la jutge que el principal sospitós del crim mostrés signes d’haver consumit droga i alcohol. Les declaracions contradiuen la versió de l’acusat, que sosté que no recorda què va succeir perquè “anava drogat”.

La magistrada ha pres declaració durant nou hores als dos tiets que van ser els primers en localitzar el cadàver, a dos agents de la Policia Local, sis agents dels Mossos d’Esquadra, cinc veïns i a l’exparella sentimental del detingut.

L’advocat que representa la família com a acusació particular, Antoni Prats, ha explicat a la sortida dels jutjats que els catorze testimonis citats han coincidit de manera “unànime” en què van apreciar “cap tipus de senyal de consum d’alcohol o estupefaent que pogués afectar la voluntat del detingut”. Prats ha precisat que diversos testimonis van tenir l’acusat “molt a prop” i “no se li pot atribuir” que estigués sota l’efecte d’estupefaents. “I no cal ser facultatiu per dir que no feia olor a alcohol”, ha reblat.

L’acusació dona per desmuntada així la versió que fa una setmana donava l’arrestat davant la jutge. El detingut assegurava que havia consumit droga i que no era conscient d’haver mort la nena. L’home insistia que només recordava el moment en què va veure el cadàver en una habitació de casa seva.

Prats ha avançat que les properes setmanes demanaran que es practiquin noves proves i que declarin més testimonis. “Tot i que ja sabem què va passar, al final ho tindrem per boca dels testimonis que van estar allà el dia dels fets”, ha apuntat. L’advocat no ha revelat quines seran les noves analítiques i però ha assenyalant que properament preveuen citar a declarar els pares de la menor.

El lletrat ha destacat que les catorze declaracions d’aquest dijous “han estat de gran importància”. En particular, ha qualificat de “rellevant” l’aportació que ha fet per a la investigació l’exparella del detingut.

Segons recull el sumari, aquesta testimoni va explicar a la policia que la filla que tenen en comú amb l’arrestat li va demanar que la recollís de casa el seu pare perquè observava que es comportava de forma “estranya”, “entrant i sortint de casa tota l’estona”. Al mateix temps, la dona va relatar a la policia que havia patit violència de gènere, assetjament i nombroses amenaces de mort quan eren parella sentimental.

Sobre aquesta qüestió, l’advocat de l’acusat, Àlex Zaragüeta, ha explicat que la dona ha ratificat allò que ja va relatar als Mossos d’Esquadra l’endemà dels fets.

Zaragüeta ha valorat que els testimonis que van ser a l’escena del crim han declarat que el seu client “no es va resistir” a l’entrada dels tiets ni va mostrar oposició quan el van retenir a l’espera que arribés la Policia Local. L’advocat ha posat de relleu que els testimonis han definit l’actitud de l’home com la d’un “nen”, amb un comportament desvalgut i “passiu”. Segons Zaragüeta, i tots han coincidit que només alçava la veu per cridar que ell no havia matat la menor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia