Salut

Els veïns de Fogars, sense aigua per excés d'antimoni

L'Ajuntament repartirà aigua fins que no es resolgui el problema

Els 1.500 veïns de Fogars de la Selva i els 300 de la urbanització Niàgara Park de Tordera no poden beure aigua de l'aixeta ni cuinar-hi des de divendres. Les últimes anàlisis han detectat un excés d'antimoni, que se situa entre 6 i 7 micrograms per litre, quan el màxim permès actualment és de 5. Per això, tots dos ajuntaments han comunicat als veïns afectats que no poden fer servir l'aigua potable per al consum humà. Els consistoris treballen per solucionar la incidència, però encara no es dóna cap data. A partir d'avui, i fins que no se solucioni el problema, l'Ajuntament de Fogars repartirà aigua embotellada als veïns durant 4 hores al dia (de 9 a 11 i de 5 a 7).

L'Ajuntament de Fogars de la Selva té el servei de l'aigua municipalitzat, i abasteix no només el municipi de Fogars, sinó també la urbanització Niàgara Park, situada a Tordera. Segons informava ahir l'Ajuntament mitjançant un ban, la normativa de la Generalitat situa en 5 micrograms per litre el valor màxim d'aquest element, que, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és tòxic a partir dels 20 micrograms per litre.

Davant d'aquesta situació, divendres els dos ajuntaments afectats van començar a comunicar als veïns a través de diferents canals que no podien usar l'aigua de l'aixeta ni per beure ni per cuinar. La comunicació de la incidència no només s'ha fet mitjançant bans municipals, sinó també a través dels canals dels ajuntaments a les xarxes socials i des dels mateixos llocs web del consistoris. El ban de Fogars puntualitza, d'altra banda, que els veïns que tinguin un sistema d'osmosi –sempre que estigui ben mantingut– sí que poden fer servir l'aigua de l'aixeta. Com a mesura d'urgència, el consistori també va portar ahir aigua embotellada al centre de serveis de la gent gran, a l'escola Les Falgueres i a la llar d'infants La Falguereta.

L'alcalde, Josep Vilà, va dir ahir que el subministrament d'aigua gratuït durarà fins que es resolgui la incidència. També va remarcar que les mesures s'han pres de manera preventiva, i que en cap cas hi ha “risc” per a la població. José Visiedo, regidor a l'oposició, va explicar que s'ha encarregat una contraanàlisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona