Salut

Un metge cobrirà les urgències a Valls, Reus i Montblanc

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rebutja el nou model que el Servei Català de la Salut vol implantar a partir de la tardor

Salut assenyala que ja s'ha experimentat a Barcelona i Madrid

Els responsables polítics de la Conca de Barberà es mostren preocupats després de conèixer el nou sistema d'atenció mèdica que el Departament de Salut preveu implantar a partir de la tardor. Consisteix en un vehicle d'intervenció ràpida que disposarà d'un metge, un tècnic i equipament per donar cobertura a les urgències i que s'haurà de fer càrrec de tota l'àrea d'influència de Montblanc, Reus i Valls amb base a Alcover.

En cap cas es tracta d'una ambulància, sinó d'un vehicle amb l'equipament mèdic per fer la diagnosi i una primera intervenció. Un cop avaluada la situació del pacient, es decidirà si es trasllada el malalt en l'ambulància i si cal que vagi acompanyat pel metge. Aquest mateix mecanisme s'aplicarà al conjunt del Camp de Tarragona, amb un metge que cobrirà la Costa Daurada nord i Tarragona i un altre que atendrà la Costa Daurada sud.

Des de la Conca ja s'havia mostrat el malestar per la possibilitat que el metge que fins ara estava a l'ambulància de suport vital avançat a Montblanc fos traslladat a Alcover. Una mesura que, en el cas d'aplicar-se, suposa allargar el temps de resposta en punts de la comarca que ara ja superen els 45 minuts, i que, a més, va motivar l'aprovació d'una moció de rebuig a instàncies de l'Ajuntament de Montblanc.

Ara, després que el president del Consell Comarcal, Josep Pijoan; Josep Amill, alcalde de Sarral, i Ariadna Ferrer, regidora de Montblanc, han mantingut una reunió en què s'han assabentat de les intencions del Servei Català de la Salut, la situació ja no és de malestar sinó de preocupació. “No tan sols [el metge] no estarà situat a Montblanc sinó que haurà de cobrir, a més de la nostra comarca, dues comarques més, amb una gran extensió de territori i un elevat nombre de població”, lamenten.

Fonts del Consell assenyalen que Josep Mercadé, responsable de Salut a Tarragona, els va assegurar que aquest nou vehicle d'intervenció ràpida ha de poder “ampliar la cobertura, ja que metges i infermeres cobriran més territori”. Per Mercadé, aquest “canvi de sistema de treball” s'ha experimentat a Barcelona, Madrid i altres països, com per exemple Dinamarca. Però el Consell posa en dubte la seva eficàcia “si un sol vehicle ha de cobrir tant territori”.

Més reivindicacions sobre la taula en una reunió al setembre

El president del Consell Comarcal de la Conca, Josep Pijoan, assegura que no deixaran d'insistir en l'exigència de solucions davant les pèrdues reals de serveis mèdics que estan previstes a la comarca. En aquest sentit, s'ha anunciat una altra reunió per al mes de setembre per tractar de nou la proposta que ara hi ha sobre la taula. Però, a més, el Consell Comarcal també vol analitzar en aquesta reunió la solució d'altres necessitats de la Conca de Barberà.

Entre les reivindicacions hi ha la millora al CAP de Montblanc en la cobertura de jubilacions o substitucions de personal, la renovació del mobiliari i l'ampliació de les instal·lacions. També hi ha demandes d'ampliació del sistema d'urgències nocturnes als pobles, ja que actualment només hi ha metge al centre de Montblanc per cobrir la vila i des de Valls s'ha de cobrir l'Alt Camp i la Conca. “Un sistema deficient atesa la dispersió dels nuclis de la nostra comarca.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona