El nou dispensari local d'Amer es construirà a la pista de l'institut tot i l'oposició d'una part de la població

Fa dos anys es van recollir gairebé sis-centes signatures en contra

El pressupost d'execució d'obra del nou dispensari puja a 754.097,03 euros, i està previst que pugui estar acabat l'any vinent. L'accés a l'edifici es farà a través d'una zona exterior coberta, i un cop l'usuari entri al vestíbul es trobarà l'àrea d'espera i la recepció. Les consultes estaran situades a banda i banda del passadís.

La pista poliesportiva de l'institut serà el lloc on es construirà finalment aquest dispensari, després d'anys de debat al poble. Durant el mandat de Joan Güell (IA) es va arribar a un acord amb la Generalitat per construir-lo en aquest indret. El grup municipal de CiU no hi va estar d'acord, ja que considera que «és massa lluny del centre, de la farmàcia, i que hi ha uns pendents molt pronunciats per accedir-hi, fet que pot crear dificultats a les persones grans». L'any 2007 CiU va recollir gairebé sis-centes signatures de veïns contra aquest emplaçament, i l'any passat va demanar a l'Ajuntament, ja amb l'alcalde actual, Xavier Targa (ERC), en el govern, que es fes una consulta popular. CiU ha proposat diverses alternatives, com ara instal·lar-lo a l'edifici de l'antic geriàtric privat, o ampliar i millorar les actuals instal·lacions a Can Boles. CiU afirma que fins i tot es van entrevistar amb el Bisbat per si estaven disposats a vendre l'edifici de l'exgeriàtric, i que la resposta va ser afirmativa.

Targa, per la seva part, va argumentar ahir que al seu moment el ple durant el govern anterior va cedir els terrenys de la pista a la Generalitat. «El tema estava encarrilat i no el forçaré pas», va afirmar. L'alcalde va remarcar que «com més aviat» es tingui el dispensari, «millor», i que hauria estat «absurd» aturar-lo en aquests moments.

Llicència anul·lada

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha declarat nul·la de ple dret la llicència que l'anterior alcalde del municipi, Joan Güell (IA), va concedir per a la construcció d'un bloc de 76 habitatges i diversos locals comercials a l'entrada del poble venint de Girona. L'edifici ocupa la via pública i no respecta les normes subsidiàries. Güell té diverses denúncies per aquest tema. Anteriorment, aquest òrgan de la Generalitat ja havia declarat nul·les de ple dret tres llicències més concedides per Güell: una sobre un habitatge unifamiliar a l'avinguda de la Selva, i les altres i més famoses sobre el polèmic edifici de la plaça de la Vila, on la mare de l'exalcalde va instal·lar un bar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà