Desenes de veïns de Sant Gregori assisteixen a la inauguració del dispensari

El nou equipament, centre de referència del Llémena

El dispensari, que va entrar en funcionament el 15 de juny, disposa de cinc sales de consulta de medicina general, pediatria i infermeria, i una d'urgències, repartides en una superfície de prop de 500 m². A petició de l'Ajuntament, el centre integra una zona d'atenció i serveis socials. I disposa d'una àrea de personal amb biblioteca, sala de reunions i sala de descans. Les obres del nou dispensari han costat aproximadament un milió i mig d'euros. La consellera de Salut, Marina Geli, que va saludar gairebé un per un tots els coneguts del poble i els alcaldes de la Vall, va explicar que el nou equipament, a cavall entre un centre de salut i un consultori local, serà el centre de referència dels 3.100 habitants de Sant Gregori, dels 14.000 habitants de la Vall i potser també dels veïns de Sant Aniol de Finestres (Garrotxa) si prospera la petició que ha fet en aquest sentit l'alcalde de la població. D'aquí ve que el centre hagi estat batejat amb el nom de Llémena. L'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer, va dir que aquest nou equipament substitueix el dispensari antic, que en els darrers anys havia quedat petit pel creixement de la població.

La situació de Banyoles

El nou punt d'atenció continuada (AC) que es vol posar en marxa al Pla de l'Estany a la clínica Salus Infirmorum entrarà en funcionament passat l'estiu, segons va indicar ahir la directora dels serveis territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol. La delegada de Salut va explicar que en aquests moments el pla funcional del nou model –que defineix l'organització i el funcionament del nou punt d'AC– ja s'ha tancat i que els professionals que participaran en aquest nou projecte han començat a visitar els espais físics on duran a terme el nou servei. Pel que fa als professionals del CAP de Banyoles que temps enrere van expressar el seu rebuig envers el nou model d'atenció continuada per al Pla de l'Estany, la doctora Pedrerol va assegurar que «la seva actitud és positiva». «Els inconvenients que es veien inicialment queden superats amb la suma d'esforços», va declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona