Salut

salut

L'hospital del Ripollès manté els serveis tot i la retallada de la Generalitat

Ha compensat els 205.000 euros que ha deixat de percebre amb una rebaixa salarial i amb ajustaments

Més de 30.000 persones passen per consultes

L'hospital comarcal del Ripollès, amb seu a Campdevànol, ha hagut de fer front a una retallada del 3,2% dels ingressos que provenen de la Generalitat, un total de 205.000 euros, a través d'una retallada salarial del 5% i de diversos ajustaments, la qual cosa ha ajudat a mantenir l'activitat en tots els àmbits. L'hospital té 224 treballadors, un pressupost de prop de disset milions d'euros. Aquestes dades es reflecteixen en la memòria del 2010, la primera que ha editat i que ha fet pública aquest hospital, el qual ha estat distingit diverses vegades amb el premi Top 20.

Entre tota la informació de la memòria, destaquen les 34.447 visites a consultes externes i les 11.966 urgències ateses. Pel que fa a l'activitat quirúrgica, s'hi reflecteixen 124 intervencions d'urgències, 227 de programades, 969 de cirurgia ambulatòria, 876 de cirurgia menor, 151 parts i 25 cesàries i 747 intervencions de l'hospital de dia d'aguts.

Quant a l'activitat de pacients interns, hi ha com a dades més rellevants els 922 atesos a l'àrea de medicina interna, els 316 de l'àrea de cirurgia i els 224 de la de ginecologia i obstetrícia. A més, la memòria també reflecteix les 10.530 persones ateses en radiologia simple, les més de 130.000 anàlisis clíniques i les 1.533 que han utilitzat el programa d'atenció domiciliària. Les estades sociosanitàries s'han xifrat en un total de 7.985.

CAP i consultoris

Els centres d'atenció primària (CAP) de Ribes de Freser i de Campdevànol i els consultoris mèdics de Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses, els quals depenen de l'hospital comarcal del Ripollès, han atès 24.240 persones i 592 més a domicili, segons les dades de la memòria d'aquest centre hospitalari. Aquests centres donen servei a una població de més de 12.000 persones. Els dos CAP abasten una població de 6.577 persones i els consultoris, de 6.292.

Finalment, la memòria resumeix l'activitat de l'hospital i en destaca especialment el nou manual d'imatge corporativa que s'ha redactat, la nova revista del centre, els premis rebuts i la celebració del norantè aniversari de la institució.

Remarca també l'aliança estratègica de la fundació privada de l'hospital amb la fundació privada Hospital Sant Jaume d'Olot i el Consorci Hospitalari de Vic.

LES XIFRES

90
anys
té l'hospital de Campdevànol, que més endavant es va convertir en el comarcal del Ripollès.

LA DATA

31.12.10
El període
d'activitat de l'hospital entre l'1 de gener de 2010 i aquest dia és el que reflecteix la memòria.
26.580
persones
tenen aquest centre com a hospital de referència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART