la crònica

Canvio sang per una entrada al circuit de Montmeló

El Banc de Sang i Teixits de l'hospital Joan XXIII de Tarragona va tenir ahir una afluència massiva de donants. El motiu era simple: als 90 primers els regalaven una entrada doble per al Gran Premi de Catalunya de Motociclisme, que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Montmeló. Els més matiners van arribar a l'hospital sobre les sis del matí, tot i que el Banc de Sang no obre fins a les nou. De fet, un noi explicava que havia anat a quarts de set a buscar tanda, i ja li havien donat el número 10. Tot i la gran cua, els donants van tenir paciència. Una noia, Teresa Roure, va arribar a l'hospital a dos quarts de deu i li van donar el número 70. Per matar l'estona, explica que va «anar a fer un tomb, un cafè...». Fins quarts de dues tocats no la van cridar.

Per la majoria, l'espera es va fer llarga, sobretot perquè no hi havia garantides les entrades per a tothom. Així, quan van haver repartit els 90 primers números de la tanda, des del Banc de Sang es va avisar que no podien assegurar que la resta rebessin l'entrada a canvi. Tot i això, finalment van donar sang al voltant de 100 persones. Cal dir que, habitualment, al Banc de Sang de Tarragona reben unes 12 donacions diàries. A Reus es van registrar gairebé 50 donacions i a Tortosa hi van anar unes 40 persones. De fet, molts dels donants no amagaven el fet que només hi anaven per l'entrada: «Si no donen alguna cosa, jo no hi vaig», explicava un noi, que mai abans havia donat sang. La majoria dels assistents s'havien assabentat de la iniciativa pels mitjans de comunicació i a través de webs de motos.

El Banc de Sang va celebrar la iniciativa. El director del servei, Enric Contreras, va explicar que gràcies al regal de les entrades s'havia mogut un segment de població jove, a qui costa que arribi el missatge: «Per a alguns era la primera vegada.» La campanya de donació de sang era una col·laboració entre el Banc de Sang i el Circuit de Catalunya, que va regalar les 3.000 entrades que es van repartir entre diversos hospitals i unitats mòbils. L'acord es va fer aprofitant que la data de la cursa, aquest diumenge 14 de juny, coincideix amb el Dia Mundial dels Donants de Sang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU