Salut

SALUT

Més de 4.000 visites per picada de mosca negra

Els centres d'assistència primària de les Terres de l'Ebre registren enguany un increment del nombre de persones ateses de gairebé un 15% i a l'agost i al setembre hi va haver el doble de casos

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) ja ha finalitzat els tractaments contra la plaga de la mosca negra al riu Ebre. Aquesta campanya es tanca amb un increment d'un 15% aproximadament del nombre de visites als centres d'assistència primària per picada d'aquest insecte (fins al 31 d'octubre), que han arribat a atendre 4.355 persones.

Malgrat que aquest any els tractaments contra les larves de mosca negra van començar amb quatre mesos de retard, fins al juliol el nombre de persones ateses per picada de mosca negra no s'havia incrementat respecte al 2009. Així, va ser durant els mesos d'agost i setembre quan va augmentar el nombre de visites mèdiques per mossegada d'aquest insecte. Concretament, a l'agost es va arribar a 864 visites i al setembre, a 420, gairebé el doble que l'any anterior. “S'ha atès més persones per picada de mosca negra, però això no vol dir que hi hagi més insectes”, ha explicat el director de l'Agència de Protecció de la Salut a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Arasa, que ha precisat que aquest any la pressió dels ajuntaments dels pobles riberencs ha estat menor.

Les dades que ha facilitat el Departament de Salut deixen ben clar que la plaga de la mosca negra té dos punts calents: un a la Ribera d'Ebre i l'altre al Baix Ebre. De fet, els tècnics del Code han comprovat que la concentració de larves per quilo de macròfit és superior al tram del riu comprès entre Miravet i Ginestar i a l'illa dels Bous, a Tortosa. I és precisament a la Ribera d'Ebre i al Baix Ebre on es registren més casos de persones visitades pel metge per picada de mosca negra. Durant el juliol i l'agost, al Baix Ebre 764 persones van requerir atenció mèdica per la molesta picada de la mosca negra, mentre que a la Ribera d'Ebre es van registrar 981 casos.

Avançar els tractaments

Tant l'Agència de Protecció de Salut com el Code insisteixen en la importància d'avançar els tractaments contra la mosca negra, que es fan amb un helicòpter que aboca 2.000 litres del producte biològic BTI en sis punts del riu. Enguany, no van començar a fer-se fins al juny per un problema entre administracions a l'hora de firmar el conveni. Els tècnics temen tenir el mateix problema el 2011.

LA XIFRA

4.355
persones
han estat ateses per picada de mosca negra als centres d'assistència primària de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

S'han registrat més visites mèdiques, però la pressió dels ajuntaments ha estat menor
Miquel Àngel Arasa
DIRECTOR DE L'AGÈNCIA DE PROTECCIÓ DE LA SALUT A L'eBRE

LA DATA

02-06-10
El primer tractament
contra la mosca negra a l'Ebre es va fer amb quatre mesos de retard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona