Salut

GIRONA

L’IAS estrena residència en psiquiatria infantil

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) estrenarà a Girona un programa de residència (MIR) de psiquiatria infantil. Aquesta és una de les novetats més rellevants d’aquest any presentades en la jornada de portes obertes que s’he fet avui als futurs residents, en la qual els assistents han pogut conèixer de primera mà com s’organitza la docència de les diferents especialitzats a la institució, així com els diferents programes formatius, serveis i instal·lacions. Aquest nou programa del MIR serà possible gràcies a l’obtenció de l’acreditació de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de l’IAS per a la formació de metges i metgesses especialistes en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència.

Aquesta especialitat, que va ser oficialitzada l’any passat, ofereix un programa de residència de cinc anys, amb els dos primers anys compartits amb la Psiquiatria d’Adults. Girona, amb una de les trenta places acreditades a nivell estatal, es consolida com un referent en aquest camp.

L’oferta docent de l’IAS per a aquest curs 2024-2025 és de 21 places: 4 de psiquiatria d’adults, 1 de psiquiatria infantil, 3 de psicologia clínica, 5 d’infermeria en salut mental, 2 de llevadores, 6 de metges de família i 4 d’infermers de família, en rotació a l’Hospital Santa Caterina. Els residents s’incorporaran a principis del mes de maig.

Durant la presentació, la cap d’Estudis de l’IAS, la psiquiatra Cristina Gisbert, ha posat l’accent en l’acompanyament “personalitzat” de la institució al resident i en la visió més humanista de la medicina, en què els professionals “han de veure els pacients com a persones i no com a un diagnòstic”. Posteriorment, els futurs residents han rebut informació específica sobre les especialitats triades, en sessions dirigides pels seus tutors.

L’IAS disposa de diferents unitats docents per a la formació d’especialistes. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, l’organització ja va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitat en Psiquiatria; l’any 1998, per a la formació de Psicòlegs Clínics; l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental; l’any 2007 per impartir l’especialitat de llevadores, el 2009, per a la formació de metges i metgesses de família en rotació hospitalària, i el 2023 per a la formació especialitzada en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència. Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS més de dos-cents professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona