Salut

Comencen les obres d’ampliació del CAP, que tindrà una base del SEM

Les obres d’ampliació i reforma del CAP Dr. Moisès Broggi de l’Escala han començat en les últimes setmanes i es preveu que tinguin una durada d’un any. Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou edifici adjacent a l’actual CAP, on s’inclourà una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El projecte també té per objecte la reforma de l’edifici existent, que s’executarà un cop hagi finalitzat l’ampliació i la reestructuració d’espais i serveis. En el seu conjunt es disposarà d’un total de 25 consultes, tant d’atenció programada com d’atenció continuada i urgent. Aquest matí el gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia; l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, i el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Sergi Iglesia, han visitat les obres i han pogut constatar l’inici dels treballs.

El gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia, ha destacat el compromís del Departament de Salut “amb la millora i l’adaptació dels serveis de salut a les necessitats de la població, així com amb la modernització de les infraestructures sanitàries a la Regió Sanitària Girona. Aquesta ampliació és un pas fonamental en aquesta direcció”. Heredia ha explicat, a més, que “no només s’incrementarà el nombre de consultes, sinó que també permetrà una millor organització i distribució de l’espai, assegurant una assistència més eficient i còmoda per a tothom.”

Per la seva banda, l’alcalde de l’Escala, ha manifestat que “estem contents que s’hagin iniciat aquestes obres, que han de suposar una important millora de les instal·lacions i els serveis per a les persones treballadores i usuàries del CAP”. Josep Bofill ha afegit que aquesta “era una actuació molt necessària i per això l’Ajuntament no va dubtar ni un moment a aportar els terrenys necessaris per tal que es pogués dur a terme”

El director gerent de la Fundació Salut Empordà, Sergi Iglesia, també s’ha mostrat molt satisfet per l’inici d’aquestes obres, “que representaran un salt endavant en l’atenció que oferim a la ciutadania. D’una banda, milloraran el seu confort i benestar, tant a les sales d’espera com a les consultes. I d’una altra, als professionals els permetran comptar amb més espais de treball, la qual cosa facilitarà l’organització de la seva feina i revertirà en una millor assistència”.

L’obra està finançada pel Servei Català de la Salut i té un cost total aproximat d’1,8 milions d’euros: 1,6 milions d’execució d’obra, adjudicat a l’empresa Cosplaan, Obras y Servicios Laantit, SL, i una previsió d’uns 250.000 euros d’equipament. El projecte, dissenyat per Coll-Leclerc Arquitectes, consisteix en la construcció d’un nou edifici en un solar cedit per l’Ajuntament de l’Escala i adjacent a l’actual CAP, ubicat al carrer Mossèn Salvador Jué.

Organització d’espais

L’ampliació constarà de planta baixa i primer pis. A la planta baixa s’ubicarà l’atenció continuada i urgent amb accés extern i diferenciat, on se situarà la base d’ambulàncies del SEM. El primer pis de l’ampliació es destinarà a espais de descans i dormitoris per als professionals de guàrdia i del SEM. Actualment la zona d’atenció continuada i urgent disposa de 6 espais d’atenció (entre consultes, sales de tractament i boxs). Un cop acabada l’ampliació, les urgències es traslladaran al nou edifici, que constarà de 8 espais (7 zones assistencials i 1 àrea de triatge)

Les noves instal·lacions estaran connectades internament amb l’edifici ja existent i compartiran el mateix taulell d’admissions i recepció. L’ampliació permetrà alliberar espais del CAP actual que s’aprofitaran per reorganitzar-lo i obtenir una àrea assistencial més diàfana. En aquesta zona es mantindrà l’atenció programada. Estarà dotada amb 10 consultes de medicina i infermeria general, 2 de pediatria, 2 d’odontologia i 4 de polivalents. Així, el centre haurà guanyat 4 consultes més d’atenció programada, passant de les 14 actuals fins a 18 un cop hagi finalitzat la reforma i reestructuració d’espais.

Així mateix, el projecte d’ampliació inclou la construcció d’un pati interior en paral·lel a les sales d’espera, el qual permetrà l’entrada de llum natural, transformant aquest espai en una zona més agradable per a la ciutadania. En el seu conjunt, l’obra actuarà sobre una superfície construïda de 1.023 m2: 509 m2 d’ampliació, 400 m2 de reforma i 114 m2 de la base d’ambulàncies del SEM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona