Salut

salut

Entra en funcionament el nou servei d’urgències territorial d’Osona i el Lluçanès

Les noves urgències territorials d’Osona i el Lluçanès es concentren a partir d’aquesta setmana a l’Hospital Universitari de Vic amb el format de “porta única urgent” i assistència específica segons la patologia. Així, les persones que tinguin una urgència en horari de nit –és a dir de les vuit del vespre a les vuit del matí– han de dirigir-se al centre hospitalari, on trobaran integrats els serveis d’urgències tant de l’atenció primària com hospitalària. Es tracta de l’únic punt d’atenció obert per a tota la comarca, tant per les urgències lleus com per les greus, els 365 dies de l’any. D’aquesta manera, es recupera el punt únic d’atenció urgent a l’hospital que hi havia abans de la pandèmia, però ara amb uns espais renovats i amb un nou model amb direcció única.

En horari diürn, les urgències greus també s’atenen a l’Hospital Universitari de Vic. Pel que fa a les urgències lleus, s’atenen de dilluns a divendres als centres d’atenció primària. En cas que el centre de referència sigui un consultori que tanca al migdia, cal adreçar-se a l’àrea bàsica de referència oberta fins a les vuit del vespre.

Els caps de setmana i festius en horari diürn, les persones que tenen urgències lleus han d’adreçar-se al punt d’atenció continuada (PAC) que tenen de referència, segons l’àrea bàsica de salut a la qual pertanyen. Hi ha cinc punts detenció continuada: a Manlleu (per cobrir els municipis de Manlleu, Roda de Ter i Sant Hipòlit de Voltregà), a Tona (Tona i Santa Eugènia de Berga), a Centelles i a l’Hospital Universitari de Vic (Vic Sud i Vic Nord).

Després d’un any d’obres a l’Hospital Universitari de Vic, el centre ha finalitzat la millora i ampliació de les urgències, l’obra de més envergadura que s’hi ha fet mai. Amb un cost de prop de dos milions d’euros, cofinançats entre el Servei Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic, el servei atén més de 60.000 persones a l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona