Salut

salut

L’hospital comarcal del Ripollès necessita cobrir vuit places d’infermeria

La captació de personal és un dels reptes que ha d’afrontar l’hospital de Campdevànol. El centre no és aliè a la falta de professionals sanitaris a tot el país. El director-gerent, Joan Grané, ha explicat que actualment necessiten cobrir vuit places d’infermeria, entre jubilacions i baixes, segons informa l’ACN. “En busques i no n’hi ha”, indica, tot admetent que per a un hospital de muntanya encara és més difícil atraure talent. La falta de metges, en canvi, l’han “compensat” gràcies a l’aliança estratègica amb el Consorci Hospitalari de Vic amb qui treballen de forma coordinada. L’endocrinologia i la neurologia són serveis que es volen incorporar al centre del Ripollès a curt termini. Aquest divendres s’ha presentat el Pla Estratègic 2022-2026.

D’una plantilla de trenta infermeres, l’hospital comarcal del Ripollès té vuit vacants que encara no han aconseguit cobrir. Grané situa el problema en “un tema de mercat”: davant la falta de professionals arreu, acostumen a guanyar els hospitals de referència i no pas els més petits. En relació als incentius econòmics a l’atenció primària que el Departament de Salut va anunciar per a les zones rurals, el responsable del centre assegura que no en té coneixement, a banda del que s’ha dit als mitjans. Creu que hi ha hagut una “falta de planificació” perquè ja fa anys que el sector alertava de la falta de metges i d’infermeres en pocs anys.

Precisament, el pla estratègic que han presentat aquest divendres dedica un espai a la captació de talent, conscients que aquest és un repte que caldrà resoldre en els propers anys. En relació a l’anterior pla estratègic, Grané destaca un fet que per ell és fonamental i que els “fa més atractius”: l’obertura de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC el 2017 i la vinculació amb el centre de recerca. Gràcies a l’aliança estratègica que des del juny passat tenen amb el Consorci Hospitalari de Vic, els ha permès oferir als professionals que tenen la possibilitat de fer formació i recerca, “molt important per ells i també pels malalts perquè amb un metge ben reciclat i ben format l’atenció que rep el pacient és millor”. Una situació, remarca, que amb l’aliança que tenien abans amb l’hospital d’Olot i el Trueta això no els va passar mai, ha dit. Des del juny passat, els pacients del Ripollès que s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica de cirurgia general amb ingrés o urgent s’han de desplaçar fins a Vic enlloc d’anar a Olot, com havia passat en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona