Salut

SALUT

MútuaTerrassa i la UB impulsen la primera càtedra sobre salut i canvi climàtic

Donar resposta en termes científics, divulgatius, docents i formatius, a nivell de la població catalana en particular i de la societat en general a la connexió entre salut i canvi climàtic és un dels objectius de la primera càtedra que impulsen MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona (UB) i que han presentat avui després que el setembre passat formalitzessin un conveni de col·laboració.

La càtedra vol fomentar múltiples activitats a nivell de docència, investigació, formació, documentació i divulgació en l’àmbit de la salut per avaluar les conseqüències derivades dels canvis que exerceix el canvi climàtic sobre la salut de les persones i sobre les malalties cròniques prevalents com també incideix en altres àmbits com la biodiversitat, el model econòmic, la mobilitat, el comerç, la sobirania alimentària, l’accés a l’aigua i als recursos naturals i les infraestructures. Per aquest motiu, la intenció dels promotors és que es converteixi en una plataforma de referència i d’excel·lència per impulsar projectes de recerca translacionals, especialment de patologies cròniques prevalents integrant dades mediambientals i climàtiques, així com estudis prospectius de la cohort poblacional de MútuaTerrassa d’unes 300.000 persones.

La càtedra permetrà la divulgació i transferència de coneixement adreçades a professionals sanitaris, a l’àmbit universitari i a la societat en general i la cooperació amb altres grups de recerca de la UB i externs amb la voluntat d’assolir posicions avançades en el sector, aconseguir projecció científica i acadèmica i esdevenir referents en el binomi canvi climàtic i salut de les persones, asseguren en un comunicat.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dr. Joan Guàrdia, ha assegurat que la iniciativa permetrà “millorar la vida dels ciutadans”, mentre que el president de MútuaTerrassa, Antoni Abad, ha posat en valor els 40 anys de trajectòria docent compartida entre les dues institucions perquè es la relació en l¡àmbit de la docència “ens consolidi com el tercer campus sanitari amb aulari de la UB”, ha assegurat.

La seu de la càtedra, que tindrà una desena de facultatius de diferents epecialitats adscrits, serà la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i la direcció recaurà en David Dalmau, doctor en Medicina, especialista en Medicina Interna i Malalties Infeccioses, professor associat de la UB i director de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa. Des de la càtedra també s’organitzaran jornades i seminaris nacionals i internacionals, programes de formació pràctica i foment de premis, beques i ajudes per a desenvolupar projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA