Salut

SALUT

L’onada de virus respiratoris força a mitja dotzena d’hospitals a reprogramar operacions no urgents

Mitja dotzena d’hospitals catalans, com a mínim, s’han vist obligats a modificar l’activitat quirúrgica no urgent suspenent intervencions agendades o no programant-ne de noves per fer front a la pressió assistencial a causa de l’onada de contagis de grip i covid. Segons recull l’agència Efe, l’elevada incidència dels dos virus manté la tensió a les urgències: els CUAP -urgències de l’atenció primària- atenen més de 5.000 visites diàries de mitjana i els hospitals, més de 10.000.

L’Hospital de Palamós ha estat un dels primers a suspendre intervencions per centrar-se en l’atenció que no requereix ingrés davant del pic registrat de malalties respiratòries, que ha portat a incrementar el nombre de llits fins a 133, la màxima capacitat. Altres hospitals catalans no suspenen cirurgies ja programades, però modulen les agendes per adaptar-se a la nova situació i evitar més ingressos. És el cas de l’Hospital del Mar de Barcelona, el Parc Taulí de Sabadell, el de Mataró o el municipal de Badalona (BSA), tots a la demarcació de Barcelona, segons confirmen fonts hospitalàries i sindicals.

En la majoria dels casos, es deixen de programar noves intervencions no urgents que requereixin un ingrés posterior a planta o a l’UCI, per tal de disposar de llits per atendre la demanda que arriba a urgències pels virus respiratoris i que poden requerir hospitalització. També s’han donat casos de reprogramació d’intervencions per malaltia respiratòria del pacient mateix. Tot això pot arribar a tensionar encara més algunes llistes d’espera.

D’altra banda, a l’Hospital Josep Trueta de Girona i altres centres de les comarques gironines s’estan substituint intervencions que requereixen ingressos per altres que no en requereixen i això permet alliberar llits per atendre els pacients amb infeccions respiratòries, segons el gerent de la regió sanitària de Girona, Jaume Heredia. Finalment a Lleida, l’Hospital Arnau de Vilanova també ha confirmat la pressió assistencial provocada per l’allau de visites a urgències per malalts afectats pels virus respiratoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins