Salut

Balcells limita la vaga pel preacord de l’ICS a “sindicats minoritaris”

El conseller de Salut assegura que escolten les reivindicacions però afirma que el document “no el podem tocar i no el tocarem

El col·lectiu critica les presses al conseller per ratificar-lo

El segon dia de vaga indefinida convocada pel sindicat d’Infermeres de Catalunya i altres sindicats minoritaris, amb protestes dins i fora del Parlament, el conseller de Salut. Manel Balcells, ha defensat el preacord de l’Institut Català de la Salut (ICS), ja que considera una “millora substancial”. Balsells ha assenyalat que l’han aprovat 13 dels 15 delegats sindicals (CCOO, UGT, SATSE i Sindicat de Metges) i ha expressat respecte per la “vaga legítima” d’infermeres i personal sanitari, però l’ha circumscrit als “sindicats minoritaris”, que “tenen tot el dret a protestar i protesten”. Balcells ha assegurat que “escolten” els seus reclams i s’ha compromès a obrir “els espais de diàleg necessaris” per a resoldre el “descontentament”.

En paral·lel al ple, desenes d’infermeres i personal sanitari s’han concentrat a les portes del Parlament, al Parc de la Ciutadella. A l’interior de l’hemicicle també hi havia un grup del sindicat convocant, que ha desplegat una pancarta on es podia llegir Tombem el preacord. La presidenta de la cambra, Anna Erra, ha ordenat retirar-la.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) ha retret Balcells la “rapidesa” en la ratificació del tercer acord de condicions del personal estatuari de l’Institut Català de la Salut (ICS). En un comunicat conjunt, han dit que la proposta s’han tirat endavant “sense marge per a la reflexió” i s’han mostrat sorpreses davant les “presses” del departament. “Entre el segon i el tercer acord han passat 16 anys”, han recordat. Lamenten que l’acord s’hagi aprovat definitivament mentre s’exerceix el dret a vaga i avisen que emprendran accions en defensa dels drets del col·lectiu. Aquest acord “no ha satisfet les necessitats expressades durant molt de temps”, han sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona