Salut

SALUT

Projecte per estudiar els hàbits de vida i la condició física de l’alumnat de Quart

Pretén estudiar els efectes del treball neuromuscular integrat en els infants sobre la competència motriu, la predisposició a l’obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat física saludables en els infants

L’Ajuntament de Quart, juntament amb l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) de la Universitat de Girona, duran a terme durant aquest curs escolar 2023-2024, el projecte Physical Education Health and Children (PEHC) a les dues escoles del municipi: l’Escola Santa Margarida i l’Escola Nou de Quart. Aquesta iniciativa, que ja s’ha portat a les escoles de Cassà de la Selva, Salt i Palamós, pretén estudiar els efectes del treball neuromuscular integrat en els infants sobre la competència motriu, la predisposició a l’obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat física saludables en els infants.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat que «es tracta d’una iniciativa amb una intenció clarament científica, però, a la vegada, amb una vocació pedagògica i comunitària». A més, ha destacat que «a part de la intenció científica, l’ajuntament vol promoure, a través de la realització del projecte, la necessitat de la pràctica habitual de l’esport i de treballar hàbits saludables. D’aquesta manera, l’estudi ens permetrà conèixer els hàbits de vida i la condició física dels infants del municipi relacionats amb la salut i la obesitat infantil». «A més, permetrà orientar les polítiques socials d’aquest col·lectiu per donar resposta a les problemàtiques detectades», ha puntualitzat l’alcalde.

A l’Escola Nou de Quart hi participarà l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària i el projecte s’iniciarà aquest mes de novembre de 2023. Els infants de l’Escola Santa Margaria s’hi afegiran al mes de gener del 2024, i , concretament, hi participaran els infants de quart de primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins