Salut

TORTOSA

L’ampliació de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que costarà 4,5 milions, començarà d’aquí a dos mesos

Les obres d’ampliació de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) començaran d’aquí a dos mesos, cap a final d’any o principi del 2024, segons recull l’ACN. Per agilitzar l’inici dels treballs d’un projecte “complex”, es demanaran llicències d’obres per trams. El projecte té un pressupost de 45 milions d’euros i un “ambiciós” termini d’execució de 22 mesos, segons els seus responsables. El nou edifici tindrà quatre plantes i s’hi traslladaran part de les consultes externes, el servei de farmacologia, el bloc quirúrgic i l’àrea d’esterilització. El projecte escollit només preveu una única planta subterrània per al nou aparcament, en lloc de dues com es preveia inicialment. Mentrestant, avui ja es posa en marxa l’aparcament provisional de 400 places que s’ha instal·lat al Fossar del Sitjar, una estructura de tres plantes. Aquest pàrquing gratuït per a usuaris, acompanyants i treballadors de l’HTVC s’ha creat per donar resposta a les mancances d’aparcament i els problemes de mobilitat que això generava. Les obres han durat quatre mesos.

El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va insistir ahir durant la presentació del projecte que l’ampliació de l’hospital de Tortosa és “necessària i essencial” per als ciutadans ebrencs, i suposa “una inversió històrica”. Per la seva banda, la gerent de l’ICS a l’Ebre, Íngrid Roca, va remarcar que l’ampliació preveu destacades millores assistencials, funcionals i tecnològiques. Tot i que no es preveu un increment directe de personal amb l’ampliació, s’oferirà als professionals sanitaris espais que responen a criteris d’eficiència i qualitat, que és directament proporcional a la millora dels resultats. Finalment, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va reivindicar la construcció d’un nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet