Salut

Detenen la falsa metgessa que va treballar en tres centres sanitaris

Utilitzava la firma digital i el número de col·legiat d’un altre facultatiu

La policia li atribueix delictes d’intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d’estat civil

Els Mossos han detingut aquest dilluns a la nit a Vic la falsa metgessa que va treballar durant set mesos en diversos centres sanitaris, com ara l’Hospital de Berga, l’Hospital Universitari Dexeus i una clínica de Girona. La detinguda, que en les pròximes hores passarà a disposició judicial, també havia format part del quadre mèdic d’una empresa de prevenció de serveis sanitaris, informa l’ACN.

L’arrestada, de trenta anys, havia fet informes emprant la firma digital i el número de col·legiat d’un altre facultatiu i havia falsejat el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona. Per tot plegat, la policia li atribueix els delictes d’intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d’estat civil.

Dijous passat l’Hospital de Berga va denunciar l’absència de titulació de la metgessa, després de ser alertada per una empresa de serveis sanitaris preventius on la dona havia buscat feina, i els Mossos van corroborar que la detinguda no disposava de cap títol universitari. La investigació continua oberta i la policia catalana continua fent gestions amb altres centres sanitaris i serveis d’ambulàncies on la detinguda podria estar implicada. Alhora s’està recopilant tota la informació referent als pacients afectats.

Davant dels fets, la setmana passada responsables de l’Hospital de Berga van reconèixer “irregularitats importants” en la contractació de la falsa metgessa i van assegurar que havien acomiadat el director de recursos humans. El centre va assegurar que la dona va estar acompanyada en tot moment per un superior, ja que havia explicat que s’havia graduat l’any 2022. L’hospital va garantir que no van detectar-se queixes per part dels pacients ni cap “escletxa assistencial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia