Salut

salut

Una taula permanent de Salut amb els metges abordarà la reforma assistencial

El sindicat i el col·legi de Metges amb el Servei Català de Salut acordaran els canvis assistencials en reunions quinzenals

S’implementaran mesures urgents per millorar el temps d’atenció als pacients i desburocratitzar les consultes

Una taula permanent de treball entre els responsables del Servei Català de Salut i els representants del sindicat i el col·legi de metges abordarà durant els propers mesos els canvis progressius al sistema assistencial català per fer possible les millores que reclamen els facultatius i que el departament admet necessàries. La taula que es posarà en funcionament d’immediat tractarà qüestions d’organització i sobrecàrrega assistencial i decidirà les millores concretes.

A més, però, el mateix conseller Manel Balcells anuncia un paquet de mesures urgents “per millorar l’accessibilitat de la població al sistema de salut”. Mesures que, com explica el secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, tenen a veure amb la millora del temps i les condicions d’atenció als pacients, amb l’optimització de les agendes dels facultatius, amb l’estudi de les càrregues de treball i amb la desburocratització de les consultes.

El conseller explica que l’acord amb els metges va més enllà d’un grup de mesures concretes per desbloquejar temporalment el conflicte i té l’ambició d’iniciar un camí de modernització i harmonització del sistema nacional de salut “per a tot el personal sanitari, no només per als metges”. En aquest sentit, el conseller recorda que el departament també dialogarà amb els serveis administratius o d’infermeria per implementar les mesures a més d’amb els metges. “Avui es desconvoca una vaga però comença una feinada perquè l’objectiu és que hi hagi grans acords per sortir de l’atzucac, del malestar d’uns professionals que ve de lluny, de les retallades, del dèficit de finançament i de la pandèmia”, ha conclòs el conseller.

Lleonart, per la seva banda, ha assegurat que fan confiança al conseller i al departament davant del compromís d’abordar els canvis i ha explicat que les millores retributives reivindicades s’establiran amb les partides pressupostàries que caldrà implementar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona