Salut

Millores per 188.561 euros en hospitals arran de l’Oncotrail

Oncolliga també sufragarà recerca en càncer d’ovari a l’ICO Girona

Oncolliga Girona destinarà 188.561 euros dels 381.000 recollits en la darrera edició de la cursa Oncotrail a millores i inversions que beneficiïn pacients amb càncer i les seves famílies en els sis hospitals gironins –com ara butaques de descans i eines informàtiques i tecnològiques per accelerar la diagnosi de tumors amb intel·ligència artificial a Figueres i mamaris a Palamós–, i també a l’ICO Girona i la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, on tracten pacients del Pla de l’Estany derivats del Josep Trueta.

A banda dels diners que la fundació reserva per a la seva continuïtat, la presidenta, Paqui Badosa, va destacar els 40.000 euros que destinaran a un projecte de recerca en càncer d’ovari, liderat per la doctora Pilar Barretina a l’ICO Girona per identificar els casos amb més probabilitat de supervivència, i els programes de nutrició i sexologia per a pacients oncològics.

Desena edició a l’octubre

La gran marató anual i literal d’Oncolliga cobrirà els dies 7 i 8 d’octubre la seva desena edició, amb un recorregut de 100,4 km que, des de Palafrugell, recorrerà el litoral de la Costa Brava Centre i tancarà una anella per l’interior de les Gavarres per tornar a la població. Les inscripcions per als 300 equips –d’entre 6 i 8 participants– s’obren dilluns, 30 de gener (9 h), per als primers 100 –amb prioritat per als que van córrer l’any passat–. I el 13 de febrer, per a 175 equips més.Per celebrar la xifra rodona dels 10 anys, amb més de dos milions d’euros recaptats, l’organització va presentar altres novetats, com ara la línia de roba esportiva per a corredors que l’empresa Tactic Sport ha dissenyat expressament per a l’ocasió i que estarà disponible a través de la seva web amb el codi ONCOTRAIL. La línia consta de samarretes de màniga curta i màniga llarga per a dona i home, pantaló per a home i dona, mitjons, buf i cinta pel cap. També hi haurà talla infantil de samarreta i pantaló. Un percentatge de les vendes es destinarà directament a Oncolliga com a donatiu. I finalment, també volen preparar una exposició fotogràfica sobre els deu anys de la cursa solidària, amb la intenció que sigui itinerant entre els municipis del Baix Empordà per on ha anat discorrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona