Salut

CORONAVIRUS

La UE abordarà dimecres com coordinar les restriccions de viatgers de la Xina

Suècia, presidenta de torn, busca “un enfocament comú” de la Unió “per a la possible introducció de requisits d’entrada” i adoptar les mesures necessàries “ràpidament”, segons el ministre suec d’Afers Socials i Salut Pública, Jakob Forssmed

Suècia, país que presideix el Consell de la Unió Europea des de l’1 de gener, ha convocat una reunió aquest dimecres per debatre la coordinació de possibles restriccions als viatgers procedents de la Xina davant l’expansió de la covid al país asiàtic, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

La reunió del dispositiu de Resposta Política Integrada a les Crisis (IPCR), en què participen representants de les institucions europees, dels Estats membres i altres experts, se celebrarà el 4 de gener per “debatre la coordinació dels possibles requisits per entrar a la UE”.

“L’aixecament de les restriccions de sortida de la Xina, combinat amb la propagació creixent de la covid al país, ha plantejat la necessitat d’una acció europea conjunta”, ha indicat la presidència de torn de la Unió.

“La Presidència està buscant un enfocament comú de la UE per a la possible introducció de requisits d’entrada. És important que adoptem les mesures necessàries ràpidament”, ha assenyalat el ministre suec d’Afers Socials i Salut Pública, Jakob Forssmed.

La Comissió Europea ha dit de manera reiterada que cal “coordinació” entre els Estats membres sobre les mesures nacionals davant l’emergència d’infeccions de coronavirus a la Xina, que han portat diferents països (inclòs l’Estat espanyol) a restablir controls covid per als viatgers procedents del país asiàtic.

Precisament avui mateix Bèlgica ha anunciat que intensificarà la vigilància davant l’augment de casos de coronavirus a la Xina, però que no obligarà els viatgers d’aquest país a fer-se proves de covid.

Bèlgica preveu aplicar dues noves mesures, començant per la recollida i l’anàlisi de les aigües residuals dels avions que aterren a l’aeroport de Brussel·les procedents de la Xina.

D’altra banda, els viatgers que tornin de la Xina i presentin símptomes relacionats amb el coronavirus, s’hauran de sotmetre a una prova PCR o d’antígens, que s’haurà d’enviar a un laboratori amb tecnologia de seqüenciació genòmica.

El ministre de Sanitat belga, Frank Vandenbroucke, ha advocat aquest dilluns per una política europea comuna que faci obligatòries les proves per als que arribin a la UE des de la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona