Salut

Investiguen la monja Teresa Forcades per receptar substàncies il·legals a malalts greus

Podria haver-los induït a abandonar tractaments convencionals, segons denuncia el Col·legi de Metges

La monja benedictina ho nega

La Fiscalia ha obert una investigació contra la monja i metgessa Teresa Forcades per aclarir si ha receptat substàncies il·legals a pacients que pateixen malalties greus, que podrien haver arribat a abandonar els tractaments convencionals.

Després de rebre una denúncia del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), ell ministeri públic ha remès la informació als Mossos perquè duguin a terme sobre uns fets que podrien ser constitutius de delicte i s’haurien produït de forma continuada en els últims anys, segons el col·legi de professionals.

“Es dona el cas que la persona col·legiada ja havia estat advertida pel CoMB amb anterioritat sobre el fet que no podia indicar, recomanar o divulgar teories o tractaments (productes o procediments) prohibits per a ús humà o sense evidència científica, almenys en la seva condició de professional de la medicina”, expliquen els representants dels metges.

El fiscal de Manresa s’ha fet càrrec de la investigació, en ser el partit judicial on es troba el monestir de Sant Benet de Montserrat, al qual pertany Forcades, i disposa de sis mesos per decidir si veu indicis de delicte contra la salut pública i presenta una querella davant el jutge.

La investigada ho nega

Teresa Forcades ha negat que hagi receptat mai substàncies no autoritzades i ha assegurat que desconeix que la fiscalia l’estigui investigant per aquest motiu. En declaracions a Efe, la monja benedictina i metgessa ha reconegut que el Col·legi de Metges de Barcelona li va obrir un expedient el 2018 per defensar l’ús del clorit de sodi com a possible medicament per a diverses malalties i la va amenaçar amb portar-la a la fiscalia, tot i que no ha rebut des de llavors cap comunicació d’això. De fet, considera que el CoMB vol minar el seu “dret d’expressió” sobre les bondats del clorit de sodi.

Forcades és autora de diversos llibres en els que expressa obertament les seves crítiques a la indústria farmacèutica per prioritzar els interessos comercials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona