Salut

Menys alumnes confinats, però encara n’hi ha prop de 4.000

Hi ha dos grups aula, un a la Jonquera i un altre a Palafrugell, que estan tots a casa fent quarantena

El risc de rebrot a les comarques gironines s’ha reduït gairebé a la meitat

Un total de 3.946 alumnes gironins estan confinats a casa seva, segons les dades facilitades ahir pel Departament d’Educació. Aquesta xifra representa una important reducció del nombre de positius entre l’alumnat, respecte al màxim registrat, que es va produir el dilluns 24 de gener passat, i que va ser de 15.303 alumnes. La reducció, doncs, ha estat d’una cinquena part. A hores d’ara, hi ha dos grups aula confinats i, per tant, amb tots els alumnes a casa: un de l’escola Josep Peñuelas del Río, de la Jonquera, i un de la llar d’infants Els Belluguets, de Palafrugell.

La resta dels alumnes confinats a casa, però no els seus companys d’aula, són de 600 centres. El Gironès és la comarca que n’acumula més, amb 1.323, seguida del Baix Empordà, amb 864, i de l’Alt Empordà, amb 793. Quant a les capitals de comarca, la ciutat de Girona té un total de 658 alumnes confinats de 78 centres afectats; Figueres, 218 de 31; la Bisbal d’Empordà, 108 de 6; Santa Coloma de Farners, 88 de 8; Olot, 165 de 26; Ripoll, 38 de 9, i Puigcerdà, 25 alumnes de 6 centres educatius.

La incidència entre el professorat és de 451 docents positius, amb un acumulat de 5.187 professionals.

A la baixa

D’altra banda, el Departament de Salut ha informat que el risc de rebrot al conjunt de les comarques gironines s’ha reduït quasi a la meitat, respecte de l’acumulat la setmana passada i fins a 3.646 confirmant-se la tendència a la baixa dels últims dies, tot i que continua sent molt alt. Els casos acumulats des del març del 2020 ja sumen 215.361. També ha baixat la velocitat de propagació de 0,86 a 0,67. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 6.324,85 a 5.446,19, i la de 7 dies, de 3.482,86 a 2.033,34. A la demarcació gironina hi ha 588.138 persones vacunades amb la pauta completa.

A més, i sempre segons Salut, la setmana passada es van acumular 15.836 persones positives confirmades per tests d’antígens o PCR –la setmana anterior havien estat 26.580–. Es van fer 13.019 PCR i 42.197 tests d’antígens. La mitjana d’edat dels positius va pujar lleugerament als 32 anys i la distribució per sexes va ser pràcticament la mateixa, molt lleugerament superior en dones. El nombre d’ingressats ha baixat a 230, i les defuncions ja arriben a un total de 2.109 persones, també des del març del 2020.

Girona

Concentració davant del parc Martí i Julià

El comitè d’empresa de l’hospital Santa Caterina i Serveis Centrals ha convocat una concentració, per dijous vinent, davant del parc hospitalari Martí i Julià, per denunciar el malestar que hi ha entre els treballadors per la sobrecàrrega agreujada per la crisi de la covid. El comitè exigeix una disminució de ràtios per a totes les categories, la formació de més personal per als serveis especials i la reducció de la polivalència. Així mateix, vol pactar un pla de contractació que augmenti les jornades dels treballadors contractats a temps parcial i la durada dels contractes, fixar el personal interí i eventual amb més de tres anys ocupant una plaça estructural i convocar oposicions.

Palamós

L’hospital té dificultats per trobar professionals

Joan trillas

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) afirmen que tenen dificultats per trobar professionals sanitaris, sobretot d’infermeria. Els SSIBE responen a les demandes del comitè d’empresa de la Fundació Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran sobre la manca de personal. La directora assistencial, Anna Ribera, remarca que, tot i que les condicions laborals que s’ofereixen són bones, admet que se signen pocs contractes temporals, la majoria dels quals estan centrats en la campanya de vacunació, que tenen un inici i un final. Ribera, que destaca que aquests dos anys de pandèmia han fet aflorar aquesta problemàtica, diu que es busquen solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona